Nabeschouwing KV Oostende - Genk (1-2) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zaterdag 1 oktober 2022 - 18:15 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt KV Oostende het zaterdag 1 oktober 2022 om 18:15 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in DIaz Arena in Oostende.

Via de KV Oostende - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing KV Oostende - Genk (1-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen KV Oostende en Genk is onder leiding van scheidsrechter Wesli De Cremer geëindigd in een 1-2 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. KV Oostende kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van F. Hornby. Genk kreeg via M. Tresor Ndayishimiye in de 8e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Wesli De Cremer de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Na de openingsgoal kwam Genk in de 25e minuut op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van P. Onuachu.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat D. Munoz namens Genk in de 88e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette. In de 96e minuut werd D. Atanga van KV Oostende met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Genk met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wesli De Cremer, waardoor Genk dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE KV Oostende - Genk 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd KV Oostende - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt KV Oostende Doelpunt F. Hornby met assist van T. Ambrose KV Oostende 1-0
8' Penalty gemist Genk Penalty gemist M. Tresor Ndayishimiye Genk
25' Doelpunt Genk Doelpunt P. Onuachu met assist van A. Preciado Genk 1-1
66' Wissel Genk Wissel N. Castro voor B. El Khannous Genk
70' Wissel KV Oostende Wissel K. Rocha Santos voor C. McGeehan KV Oostende
70' Wissel KV Oostende Wissel M. Berte voor T. Ambrose KV Oostende
78' Wissel KV Oostende Wissel D. Atanga voor F. Hornby KV Oostende
81' Wissel Genk Wissel A. Nemeth voor M. Tresor Ndayishimiye Genk
81' Wissel Genk Wissel M. A. Galarza voor B. Heynen Genk
83' Wissel KV Oostende Wissel T. Ndicka Matam voor R. DHaese KV Oostende
88' Doelpunt Genk Doelpunt D. Munoz met assist van A. Nemeth Genk 1-2
90' Gele kaart KV Oostende Gele kaart voor T. Ambrose KV Oostende
95' Gele kaart Genk Gele kaart voor M. A. Galarza Genk
95' Gele kaart KV Oostende Gele kaart voor K. Rocha Santos KV Oostende
96' Rode kaart KV Oostende Rode kaart voor D. Atanga KV Oostende
Video hoogtepunten en samenvatting KV Oostende - Genk
Opstellingen KV Oostende - Genk
De opstellingen van KV Oostende en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat KV Oostende gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Genk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.