Nabeschouwing OH Leuven - Genk (0-1) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zaterdag 15 oktober 2022 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt OH Leuven het zaterdag 15 oktober 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power at Den Dreef Stadion in Heverlee.

Via de OH Leuven - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing OH Leuven - Genk (0-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen OH Leuven en Genk is onder leiding van scheidsrechter Kevin Van Damme geëindigd in een 0-1 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door P. Onuachu, waarmee Genk met 0-1 de leiding nam. In de 43e minuut moest A. Preciado van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Kevin Van Damme een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Genk verder met een speler minder.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Genk.

LIVE OH Leuven - Genk 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd OH Leuven - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Genk Gele kaart voor C. Cuesta Genk
16' Doelpunt Genk Doelpunt P. Onuachu met assist van M. Tresor Ndayishimiye Genk 0-1
34' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor M. Maertens OH Leuven
42' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor J. D. Thorsteinsson OH Leuven
43' Rode kaart Genk Rode kaart voor A. Preciado Genk
46' Wissel OH Leuven Wissel M. Al-Tamari voor J. D. Thorsteinsson OH Leuven
59' Wissel Genk Wissel J. Paintsil voor B. El Khannous Genk
72' Wissel OH Leuven Wissel R. Holzhauser voor S. Kiyine OH Leuven
76' Wissel Genk Wissel M. Samatta voor P. Onuachu Genk
77' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor F. Ricca OH Leuven
84' Gele kaart Genk Gele kaart voor G. Arteaga Genk
87' Wissel OH Leuven Wissel L. Patris voor J. Dom OH Leuven
87' Wissel OH Leuven Wissel D. Ouedraogo voor H. Mendyl OH Leuven
91' Wissel Genk Wissel A. Nemeth voor M. Tresor Ndayishimiye Genk
Video hoogtepunten en samenvatting OH Leuven - Genk
Opstellingen OH Leuven - Genk
De opstellingen van OH Leuven en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat OH Leuven gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Genk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing OH Leuven - Genk

OH Leuven en Genk treffen elkaar in de 12e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Van Damme en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen OH Leuven en Genk in de Jupiler Pro League vond plaats op 9 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor OH Leuven. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Genk favoriet. 7 keer wist de ploeg van OH Leuven te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor OH Leuven. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst OH Leuven 1
Winst Genk 7
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel OH Leuven op een 5e positie staat, terwijl we Genk terugvinden op de 2e plaats.