Nabeschouwing OH Leuven - Sporting Charleroi (3-2) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zaterdag 10 september 2022 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt OH Leuven het zaterdag 10 september 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Sporting Charleroi. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power at Den Dreef Stadion in Heverlee.

Via de OH Leuven - Sporting Charleroi live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing OH Leuven - Sporting Charleroi (3-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen OH Leuven en Sporting Charleroi is onder leiding van scheidsrechter Bram Van Driessche geëindigd in een 3-2 overwinning voor OH Leuven. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door D. Heymans, waarmee Sporting Charleroi met 0-1 de leiding nam. OH Leuven kwam in de 22e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Maertens, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 62e minuut zette M. Gonzalez zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee OH Leuven de leiding in de wedstrijd nam.

M. Ilaimaharitra zette Sporting Charleroi even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Bram Van Driessche toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk OH Leuven dat in de 85e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat M. Gonzalez de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bram Van Driessche en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van OH Leuven.

LIVE OH Leuven - Sporting Charleroi 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd OH Leuven - Sporting Charleroi teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Sporting Charleroi Doelpunt D. Heymans met assist van A. Gholizadeh Sporting Charleroi 0-1
17' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor S. Andreou Sporting Charleroi
22' Doelpunt OH Leuven Doelpunt M. Maertens met assist van K. Malinov OH Leuven 1-1
58' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor M. Ilaimaharitra Sporting Charleroi
61' Wissel OH Leuven Wissel R. Holzhauser voor N. Nsingi OH Leuven
61' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor K. Nkuba Sporting Charleroi
62' Wissel OH Leuven Wissel M. Gonzalez voor J. D. Thorsteinsson OH Leuven
62' Doelpunt OH Leuven Doelpunt M. Gonzalez met assist van R. Holzhauser OH Leuven 2-1
74' Wissel OH Leuven Wissel D. Ouedraogo voor H. Mendyl OH Leuven
74' Wissel Sporting Charleroi Wissel A. Descotte voor I. Mbenza Sporting Charleroi
74' Wissel Sporting Charleroi Wissel N. Benbouali voor A. Gholizadeh Sporting Charleroi
76' Penalty Sporting Charleroi Penalty M. Ilaimaharitra Sporting Charleroi 2-2
76' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor H. Mendyl OH Leuven
85' Doelpunt OH Leuven Doelpunt M. Gonzalez met assist van D. Ouedraogo OH Leuven 3-2
87' Wissel Sporting Charleroi Wissel A. Hosseinzadeh voor K. Nkuba Sporting Charleroi
88' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor R. Holzhauser OH Leuven
88' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor J. Bager Sporting Charleroi
91' Wissel OH Leuven Wissel J. Dom voor M. Al-Tamari OH Leuven
Video hoogtepunten en samenvatting OH Leuven - Sporting Charleroi
Opstellingen OH Leuven - Sporting Charleroi
De opstellingen van OH Leuven en Sporting Charleroi zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat OH Leuven gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Sporting Charleroi zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.