Nabeschouwing Sporting Charleroi - Standard Luik (0-1) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zondag 9 oktober 2022 - 18:30 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Sporting Charleroi het zondag 9 oktober 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Standard Luik. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade du Pays de Charleroi in Charleroi.

Via de Sporting Charleroi - Standard Luik live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting Charleroi - Standard Luik (0-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Sporting Charleroi en Standard Luik is onder leiding van scheidsrechter Nathan Verboomen geëindigd in een 0-1 overwinning voor Standard Luik. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van J. Tchatchoua zette Standard Liège op een 0-1 voorsprong in de 47e minuut van de wedstrijd. In de 67e minuut moest A. Zorgane van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Nathan Verboomen een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Sporting Charleroi verder met een speler minder. In de 90e minuut moest Standard Liège verder met een man minder nadat J. Laursen een rode kaart had gekregen. Het lukte Sporting Charleroi in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

In de 91e minuut moest Standard Liège verder met een man minder, nadat P. Zinckernagel een tweede gele kaart kreeg.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Nathan Verboomen, waardoor Standard Luik de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE Sporting Charleroi - Standard Luik 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting Charleroi - Standard Luik teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

39' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor R. Morioka Sporting Charleroi
47' Eigen doelpunt Standard Liège Eigen doelpunt J. Tchatchoua Standard Liège 0-1
57' Wissel Sporting Charleroi Wissel A. Hosseinzadeh voor J. Tchatchoua Sporting Charleroi
58' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor M. Ilaimaharitra Sporting Charleroi
59' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor G. Dewaele Standard Liège
64' Wissel Standard Liège Wissel J. Laursen voor A. Donnum Standard Liège
65' Wissel Standard Liège Wissel M. Fossey voor G. Dewaele Standard Liège
66' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor M. Fossey Standard Liège
67' Rode kaart Sporting Charleroi Rode kaart voor A. Zorgane Sporting Charleroi
71' Wissel Sporting Charleroi Wissel A. Gholizadeh voor R. Morioka Sporting Charleroi
80' Wissel Standard Liège Wissel O. Davida voor S. Perica Standard Liège
80' Wissel Standard Liège Wissel D. M. Dragus voor W. Balikwisha Standard Liège
81' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor I. Mbenza Sporting Charleroi
82' Wissel Sporting Charleroi Wissel L. Bessile voor Y. Badji Sporting Charleroi
82' Wissel Sporting Charleroi Wissel D. Heymans voor S. Andreou Sporting Charleroi
87' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor P. Zinckernagel Standard Liège
89' Wissel Standard Liège Wissel K. Laifis voor N. Raskin Standard Liège
90' Rode kaart Standard Liège Rode kaart voor J. Laursen Standard Liège
91' Tweede gele kaart Standard Liège Tweede gele kaart voor P. Zinckernagel Standard Liège
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting Charleroi - Standard Luik
Opstellingen Sporting Charleroi - Standard Luik
De opstellingen van Sporting Charleroi en Standard Luik zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting Charleroi gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Standard Luik zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.