Nabeschouwing Westerlo - Anderlecht (2-1) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zondag 11 september 2022 - 13:30 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Westerlo het zondag 11 september 2022 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Het Kuipje in Westerlo.

Via de Westerlo - Anderlecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Westerlo - Anderlecht (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Westerlo en Anderlecht is onder leiding van scheidsrechter Wim Smet geëindigd in een 2-1 overwinning voor Westerlo. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door I. Vetokele, waarmee Westerlo met 1-0 de leiding nam. Anderlecht kwam in de 70e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Esposito, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 83e minuut zette H. Akbunar zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Westerlo de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wim Smet, waardoor Westerlo dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Westerlo - Anderlecht 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Westerlo - Anderlecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Westerlo Doelpunt I. Vetokele met assist van M. de Cuyper Westerlo 1-0
46' Wissel Anderlecht Wissel J. Duranville voor N. Sadiki Anderlecht
55' Wissel Anderlecht Wissel S. Esposito voor A. Diawara Anderlecht
59' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor W. Hoedt Anderlecht
60' Wissel Westerlo Wissel N. Dorgeles voor N. Chadli Westerlo
60' Wissel Westerlo Wissel Lucas Mineiro voor M. Fixelles Westerlo
61' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor B. Reynolds Westerlo
65' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor M. Stroeykens Anderlecht
67' Wissel Anderlecht Wissel L. Refaelov voor M. Stroeykens Anderlecht
70' Doelpunt Anderlecht Doelpunt S. Esposito met assist van L. Refaelov Anderlecht 1-1
75' Wissel Anderlecht Wissel M. Murillo voor F. Amuzu Anderlecht
76' Wissel Westerlo Wissel K. Vaesen voor I. Vetokele Westerlo
76' Wissel Westerlo Wissel H. Akbunar voor T. Dierckx Westerlo
83' Doelpunt Westerlo Doelpunt H. Akbunar met assist van M. de Cuyper Westerlo 2-1
84' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor H. Akbunar Westerlo
89' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor M. Murillo Anderlecht
92' Wissel Westerlo Wissel P. Perdichizzi voor L. Foster Westerlo
Video hoogtepunten en samenvatting Westerlo - Anderlecht
Opstellingen Westerlo - Anderlecht
De opstellingen van Westerlo en Anderlecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Westerlo gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Anderlecht zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.