Nabeschouwing Cercle Brugge - Genk (4-1) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zaterdag 4 mei 2024 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Cercle Brugge het zaterdag 4 mei 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Cercle Brugge - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cercle Brugge - Genk (4-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Cercle Brugge en Genk is onder leiding van scheidsrechter Nicolas Laforge geëindigd in een 4-1 overwinning voor Cercle Brugge. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Anouar Ait El Hadj, waarmee Genk met 0-1 de leiding nam. Cercle Brugge kwam in de 12e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Félix Lemaréchal, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 24e minuut zette M. Efekele zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Cercle Brugge de leiding in de wedstrijd nam.

Na 51 minuten werd de voorsprong voor Cercle Brugge vergroot nadat Thibo Somers  de 3-1 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 61e minuut wist K. Denkey namens Cercle Brugge de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nicolas Laforge en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van Cercle Brugge.

LIVE Cercle Brugge - Genk 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cercle Brugge - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Genk Doelpunt Anouar Ait El Hadj Genk 0-1
12' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt Félix Lemaréchal met assist van Thibo Somers  Cercle Brugge 1-1
14' Félix Lemaréchal Cercle Brugge
16' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor H. Siquet Cercle Brugge
24' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt M. Efekele met assist van K. Denkey Cercle Brugge 2-1
30' Gele kaart Genk Gele kaart voor C. Cuesta Genk
39' Wissel Cercle Brugge Wissel A. Minda voor M. Efekele Cercle Brugge
51' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt Thibo Somers  met assist van K. Denkey Cercle Brugge 3-1
55' Gele kaart Genk Gele kaart voor Z. El Ouahdi Genk
57' Wissel Genk Wissel Andi Zeqiri voor Anouar Ait El Hadj Genk
57' Wissel Genk Wissel Alieu Fadera voor Z. El Ouahdi Genk
61' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt K. Denkey met assist van Félix Lemaréchal Cercle Brugge 4-1
65' Gele kaart Genk Gele kaart voor Mujaid Sadick Genk
74' Wissel Cercle Brugge Wissel K. Olaigbe voor Abu Francis Cercle Brugge
75' Wissel Cercle Brugge Wissel J. Lietaert voor H. Siquet Cercle Brugge
79' Wissel Genk Wissel Christopher Bonsu Baah  voor Tolu Arokodare Genk
79' Wissel Genk Wissel Ibrahima Sory Bangoura voor Patrik Hrosovsky Genk
84' Wissel Cercle Brugge Wissel Boris Popovic voor K. Denkey Cercle Brugge
84' Wissel Cercle Brugge Wissel Abdoul Kader Ouattara voor Jesper Daland Cercle Brugge
88' Wissel Genk Wissel Konstantinos Karetsas voor Bilal El Khannouss Genk
Video hoogtepunten en samenvatting Cercle Brugge - Genk
Opstellingen Cercle Brugge - Genk
De opstellingen van Cercle Brugge en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cercle Brugge gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Genk zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Cercle Brugge - Genk

Cercle Brugge en Genk treffen elkaar in de 7e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nicolas Laforge en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Cercle Brugge en Genk in de Jupiler Pro League vond plaats op 13 april 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Genk favoriet. 18 keer wist de ploeg van Cercle Brugge te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Cercle Brugge. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Cercle Brugge 6
Winst Genk 18
Gelijkspel 8
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Cercle Brugge op een 5e positie staat, terwijl we Genk terugvinden op de 4e plaats.