Nabeschouwing Genk - RWDM (3-1) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zaterdag 17 februari 2024 - 16:00 uurIn de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Genk het zaterdag 17 februari 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen RWDM. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - RWDM live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - RWDM (3-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en RWDM is onder leiding van scheidsrechter Michiel Allaerts geëindigd in een 3-1 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. RWDM kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van Carlos Alberto. Genk kwam in de 21e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Tolu Arokodare, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 35e minuut zette Luca Oyen zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Genk de leiding in de wedstrijd nam.

Na 92 minuten werd de voorsprong voor Genk vergroot nadat Andi Zeqiri de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Genk.

Wedstrijdstatistieken Genk - RWDM
Goals
3
1
Balbezit
55%
45%
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
21
11
Schoten op doel
9
5
Aanvallen
122
79
Gevaarlijke aanvallen
84
37
Passes
416
349
Overtredingen
9
12
Buitenspel
6
3
Corners
6
8
Wissels
4
5
LIVE Genk - RWDM 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - RWDM teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
2' Doelpunt RWDM Doelpunt Carlos Alberto met assist van Mickaël Biron  RWDM 0-1
21' Doelpunt Genk Doelpunt Tolu Arokodare met assist van Bilal El Khannouss Genk 1-1
35' Doelpunt Genk Doelpunt Luca Oyen met assist van Bilal El Khannouss Genk 2-1
46' Wissel Genk Wissel Joris Kayembe voor Eduard Sobol Genk
50' Gele kaart Genk Gele kaart voor Carlos Cuesta Genk
60' Wissel RWDM Wissel Malcolm Ebiowei voor Mickaël Biron  RWDM
64' Wissel Genk Wissel Andi Zeqiri voor Tolu Arokodare Genk
67' Wissel RWDM Wissel Xavier Mercier voor Carlos Alberto RWDM
67' Wissel RWDM Wissel Frederic Soelle Soelle voor Shuto Abe RWDM
69' Gele kaart RWDM Gele kaart voor Pierre Dwomoh RWDM
78' Wissel Genk Wissel Ken Nkuba voor Christopher Baah Genk
80' Wissel RWDM Wissel Abner voor Pierre Dwomoh RWDM
80' Wissel RWDM Wissel Alexis De Sart voor Jeff Reine-Adélaïde RWDM
81' Gele kaart RWDM Gele kaart voor Ilay Camara RWDM
92' Doelpunt Genk Doelpunt Andi Zeqiri met assist van Zakaria El Ouahdi Genk 3-1
94' Wissel Genk Wissel Noah Adedeji-Sternberg voor Luca Oyen Genk
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - RWDM
Opstellingen Genk - RWDM
De opstellingen van Genk en RWDM zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en RWDM zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Genk - RWDM

Genk en RWDM treffen elkaar in de 26e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michiel Allaerts en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genk en RWDM in de Jupiler Pro League vond plaats op 29 juli 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Genk. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Genk favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl RWDM slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Genk 1
Winst RWDM 0
Gelijkspel 0
Totaal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genk op een 7e positie staat, terwijl we RWDM terugvinden op de 14e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Genk - RWDM Opstelling Genk Opstelling RWDM Live Genk - RWDM Live Genk - RWDM kijken Genk - RWDM kijken Live Genk - RWDM stream Genk - RWDM Fox Sports Nabeschouwing Genk - RWDM Uitslag Genk - RWDM Statistieken Genk - RWDM Jupiler Pro League 2023/2024 Genk - RWDM wedden Genk - RWDM gokken Genk - RWDM Unibet