Nabeschouwing OH Leuven - Gent (2-1) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zondag 14 april 2024 - 19:15 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt OH Leuven het zondag 14 april 2024 om 19:15 uur in eigen huis op tegen Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power at Den Dreef Stadion in Heverlee.

Via de OH Leuven - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing OH Leuven - Gent (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen OH Leuven en Gent is onder leiding van scheidsrechter Michiel Allaerts geëindigd in een 2-1 overwinning voor OH Leuven. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door Mathieu Maertens  , waarmee OH Leuven met 1-0 de leiding nam. Gent kwam in de 25e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Fernandez-Pardo, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 37e minuut zette Mathieu Maertens   zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee OH Leuven de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Michiel Allaerts, waardoor OH Leuven dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE OH Leuven - Gent 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd OH Leuven - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Wissel OH Leuven Wissel Joël Schingtienne voor Federico Ricca  OH Leuven
23' Doelpunt OH Leuven Doelpunt Mathieu Maertens   met assist van Jón Dagur Thorsteinsson OH Leuven 1-0
24' Gele kaart Gent Gele kaart voor Ismaël Kandouss Gent
25' Doelpunt Gent Doelpunt M. Fernandez-Pardo Gent 1-1
37' Doelpunt OH Leuven Doelpunt Mathieu Maertens   OH Leuven 2-1
48' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Mathieu Maertens   OH Leuven
51' Gele kaart Gent Gele kaart voor Jordan Torunarigha Gent
70' Wissel OH Leuven Wissel Jonatan Braut Brunes voor Mathieu Maertens   OH Leuven
70' Wissel OH Leuven Wissel Kento Misao voor Youssef Maziz OH Leuven
70' Wissel Gent Wissel Pieter Gerkens voor Archie Brown Gent
81' Wissel Gent Wissel Sven Kums   voor Julien De Sart Gent
81' Wissel Gent Wissel F. Surdez voor Tarik Tissoudali Gent
86' VAR: Afgekeurd doelpunt Jonatan Braut Brunes Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Jonatan Braut Brunes OH Leuven
87' Wissel OH Leuven Wissel Florian Miguel voor Franco Russo  OH Leuven
87' Wissel OH Leuven Wissel Nachon Nsingi voor Jón Dagur Thorsteinsson OH Leuven
91' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Takahiro Akimoto OH Leuven
93' Wissel Gent Wissel J. Mokio voor Jordan Torunarigha Gent
Video hoogtepunten en samenvatting OH Leuven - Gent
Opstellingen OH Leuven - Gent
De opstellingen van OH Leuven en Gent zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat OH Leuven gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Gent zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Óscar García Junyent
Coach Hein Vanhaezebrouck
Voorbeschouwing OH Leuven - Gent

OH Leuven en Gent treffen elkaar in de 3e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michiel Allaerts en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen OH Leuven en Gent in de Jupiler Pro League vond plaats op 21 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Gent. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide teams is Gent favoriet. 11 keer wist de ploeg van OH Leuven te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor OH Leuven. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst OH Leuven 1
Winst Gent 11
Gelijkspel 6
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel OH Leuven op een 5e positie staat, terwijl we Gent terugvinden op de 1e plaats.