Nabeschouwing RWDM - OH Leuven (1-1) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zaterdag 24 februari 2024 - 16:00 uurIn de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt RWDM het zaterdag 24 februari 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen OH Leuven. De wedstrijd wordt gespeeld in Edmond Machtens-Stadion in Bruxelles.

Via de RWDM - OH Leuven live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RWDM - OH Leuven (1-1)

De Jupiler Pro League 2023/2024 wedstrijd tussen RWDM en OH Leuven geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door Mickaël Biron , waarmee RWDM met 1-0 de leiding nam. OH Leuven kwam na 36 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Ewoud Pletinckx, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

Wedstrijdstatistieken RWDM - OH Leuven
Goals
1
1
Balbezit
48%
52%
Gele kaarten
0
3
Schoten totaal
10
9
Schoten op doel
3
3
Aanvallen
106
119
Gevaarlijke aanvallen
55
54
Passes
410
445
Overtredingen
10
9
Buitenspel
5
4
Corners
5
6
Wissels
3
4
LIVE RWDM - OH Leuven 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RWDM - OH Leuven teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
17' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Mathieu Maertens OH Leuven
21' Wissel OH Leuven Wissel Joel Schingtienne voor Franco Russo OH Leuven
30' Doelpunt RWDM Doelpunt Mickaël Biron  met assist van Ilay Camara RWDM 1-0
36' Doelpunt OH Leuven Doelpunt Ewoud Pletinckx met assist van Youssef Maziz OH Leuven 1-1
59' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Siebe Schrijvers OH Leuven
67' Wissel OH Leuven Wissel Nachon Nsingi voor Nathaniel Opoku OH Leuven
67' Wissel OH Leuven Wissel Jón Dagur Thorsteinsson voor Youssef Maziz OH Leuven
77' Wissel RWDM Wissel Abner voor Omotayo Adaramola RWDM
77' Wissel RWDM Wissel Carlos Alberto voor Mickaël Biron  RWDM
77' Wissel RWDM Wissel Pathé Mboup voor Jeff Reine-Adélaïde RWDM
79' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Federico Ricca OH Leuven
88' Wissel OH Leuven Wissel Jonatan Braut Brunes voor Mathieu Maertens OH Leuven
Video hoogtepunten en samenvatting RWDM - OH Leuven
Opstellingen RWDM - OH Leuven
De opstellingen van RWDM en OH Leuven zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat RWDM gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en OH Leuven zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Óscar García Junyent
Voorbeschouwing RWDM - OH Leuven

RWDM en OH Leuven treffen elkaar in de 27e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lothar D'hondt en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen RWDM en OH Leuven in de Jupiler Pro League vond plaats op 5 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor RWDM. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is RWDM favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl OH Leuven slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst RWDM 1
Winst OH Leuven 0
Gelijkspel 0
Totaal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel RWDM op een 14e positie staat, terwijl we OH Leuven terugvinden op de 12e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
RWDM - OH Leuven Opstelling RWDM Opstelling OH Leuven Live RWDM - OH Leuven Live RWDM - OH Leuven kijken RWDM - OH Leuven kijken Live RWDM - OH Leuven stream RWDM - OH Leuven Fox Sports Nabeschouwing RWDM - OH Leuven Uitslag RWDM - OH Leuven Statistieken RWDM - OH Leuven Jupiler Pro League 2023/2024 RWDM - OH Leuven wedden RWDM - OH Leuven gokken RWDM - OH Leuven Unibet