Nabeschouwing Willem II - Roda JC (2-2) (5-4 na strafschoppen) || KNVB Beker 2017/2018

Donderdag 1 februari 2018 - 20:45 uur

In de KNVB Beker 2017/2018 neemt Willem II het donderdag 1 februari 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in Koning Willem II Stadion in Tilburg.

Via de Willem II - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Willem II - Roda JC (2-2) (5-4 na strafschoppen)

Het KNVB Beker duel tussen Willem II en Roda JC is geëindigd in een overwinning voor Willem II. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Willem II het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 5-4 gewonnen werd.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 37 minuten. S. Gustafson maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Roda JC Kerkrade vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Willem II kwam in de 39e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van B. Ogbeche, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 48e minuut zette D. Avdijaj zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Roda JC Kerkrade de leiding in de wedstrijd nam.

Na 62 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat K. Tsimikas de 2-2 maakte voor Willem II.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 5-4 score in het voordeel van Willem II, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Willem II - Roda JC 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Willem II - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

36' Gele kaart Willem II Gele kaart voor F. Lewis Willem II
37' Penalty Roda JC Kerkrade Penalty S. Gustafson Roda JC Kerkrade 0-1
39' Doelpunt Willem II Doelpunt B. Ogbeche Willem II 1-1
48' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt D. Avdijaj Roda JC Kerkrade 1-2
62' Doelpunt Willem II Doelpunt K. Tsimikas Willem II 2-2
65' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor M. El Makrini Roda JC Kerkrade
67' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel T. Ndenge voor M. El Makrini Roda JC Kerkrade
70' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel M. Ngombo voor J. Vancamp Roda JC Kerkrade
77' Gele kaart Willem II Gele kaart voor F. Heerkens Willem II
79' Gele kaart Willem II Gele kaart voor K. Tsimikas Willem II
81' Wissel Willem II Wissel D. Dankerlui voor F. Lewis Willem II
91' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel A. van Peppen voor C. Kum Roda JC Kerkrade
98' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor D. Werker Roda JC Kerkrade
103' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor A. Auassar Roda JC Kerkrade
106' Wissel Willem II Wissel M. El Hankouri voor T. Haye Willem II
112' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel M. Engels voor D. Avdijaj Roda JC Kerkrade
115' Wissel Willem II Wissel J. Croux voor B. Rienstra Willem II
1' Penalty gescoord in shootout Willem II Penalty gescoord in shootout F. Heerkens Willem II 1-0
1' Penalty gescoord in shootout Roda JC Kerkrade Penalty gescoord in shootout S. Gustafson Roda JC Kerkrade 1-1
2' Penalty gescoord in shootout Willem II Penalty gescoord in shootout F. Sol Willem II 2-1
2' Penalty gescoord in shootout Roda JC Kerkrade Penalty gescoord in shootout A. Auassar Roda JC Kerkrade 2-2
3' Penalty gescoord in shootout Willem II Penalty gescoord in shootout J. Croux Willem II 3-2
3' Penalty gescoord in shootout Roda JC Kerkrade Penalty gescoord in shootout M. Rosheuvel Roda JC Kerkrade 3-3
4' Penalty gescoord in shootout Willem II Penalty gescoord in shootout M. El Hankouri Willem II 4-3
4' Penalty gescoord in shootout Roda JC Kerkrade Penalty gescoord in shootout M. Engels Roda JC Kerkrade 4-4
5' Penalty gescoord in shootout Willem II Penalty gescoord in shootout B. Ogbeche Willem II 5-4
5' Penalty gemist in shootout Roda JC Kerkrade Penalty gemist in shootout T. Ndenge Roda JC Kerkrade
Video hoogtepunten en samenvatting Willem II - Roda JC
Opstellingen Willem II - Roda JC

Voorbeschouwing Willem II - Roda JC

Willem II en Roda JC spelen tegen elkaar in seizoen 2017/2018 van de KNVB Beker.

De vorige ontmoeting tussen Willem II en Roda JC in de KNVB Beker vond plaats op 11 november 2008 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roda JC. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Roda JC favoriet. 1 keer wist de ploeg van Willem II te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Willem II. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.