Nabeschouwing Ajax - SC Heerenveen (3-1) || KNVB Beker 2018/2019

Donderdag 24 januari 2019 - 20:45 uur

In de KNVB Beker 2018/2019 neemt Ajax het donderdag 24 januari 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen.

Via de Ajax - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - SC Heerenveen (3-1)

Het KNVB Beker duel tussen Ajax en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom geëindigd in een 3-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Ajax kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van N. Mazraoui. Ajax vergrootte in de 16e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. van de Beek op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 38e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee D. van de Beek zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 84 minuten deed P. van Amersfoort iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van SC Heerenveen werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor SC Heerenveen echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen. SC Heerenveen kreeg een penalty toegewezen in de 89e minuut, wat de ideale kans was om te scoren. Achter de bal stond S. Lammers die de penalty echter niet wist te benutten, waardoor de 3-1 tussenstand op het scorebord bleef staan.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Ajax.

LIVE Ajax - SC Heerenveen 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Ajax Doelpunt N. Mazraoui met assist van R. Kristensen Ajax 1-0
16' Doelpunt Ajax Doelpunt D. van de Beek Ajax 2-0
30' Wissel Ajax Wissel L. Schöne voor N. Mazraoui Ajax
38' Doelpunt Ajax Doelpunt D. van de Beek met assist van D. Tadić Ajax 3-0
46' Wissel Ajax Wissel David Neres voor H. Ziyech Ajax
52' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor M. Vlap SC Heerenveen
64' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Kongolo voor S. Schaars SC Heerenveen
69' Wissel SC Heerenveen Wissel N. Mihajlović voor M. van Bergen SC Heerenveen
74' Wissel SC Heerenveen Wissel J. Bruijn voor M. Vlap SC Heerenveen
75' Wissel Ajax Wissel V. Černý voor D. Tadić Ajax
84' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt P. van Amersfoort SC Heerenveen 3-1
88' Gele kaart Ajax Gele kaart voor L. Magallán Ajax
89' Penalty gemist SC Heerenveen Penalty gemist S. Lammers SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - SC Heerenveen
Opstellingen Ajax - SC Heerenveen
De opstellingen van Ajax en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.