Nabeschouwing AZ - PEC Zwolle (5-0) || KNVB Beker 2018/2019

Dinsdag 18 december 2018 - 20:45 uur

In de KNVB Beker 2018/2019 neemt AZ het dinsdag 18 december 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - PEC Zwolle (5-0)

Het KNVB Beker duel tussen AZ en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 5-0 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door O. Idrissi, waarmee AZ met 1-0 de leiding nam. AZ vergrootte in de 18e minuut de voorsprong nadat het via een goal van O. Idrissi op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 26e minuut volgde een derde treffer van AZ, waarmee G. Til zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

In de 39e minuut werd T. Lam van PEC Zwolle met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor PEC Zwolle het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Ook na de derde treffer nam AZ geen gas terug, waardoor in de 49e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van M. Seuntjens. De vijfde treffer van AZ viel in de 50e minuut en kwam op naam te staan van F. Midtsjø.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Dennis Higler en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van AZ.

LIVE AZ - PEC Zwolle 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt AZ Doelpunt O. Idrissi met assist van O. Wijndal AZ 1-0
18' Doelpunt AZ Doelpunt O. Idrissi met assist van M. Seuntjens AZ 2-0
26' Doelpunt AZ Doelpunt G. Til met assist van F. Midtsjø AZ 3-0
39' Rode kaart PEC Zwolle Rode kaart voor T. Lam PEC Zwolle
46' Wissel AZ Wissel P. Hatzidiakos voor R. Vlaar AZ
46' Wissel PEC Zwolle Wissel S. van den Berg voor O. Bouy PEC Zwolle
49' Doelpunt AZ Doelpunt M. Seuntjens met assist van G. Til AZ 4-0
50' Doelpunt AZ Doelpunt F. Midtsjø AZ 5-0
59' Wissel AZ Wissel B. Johnsen voor C. Stengs AZ
67' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Elbers voor M. van Duinen PEC Zwolle
70' Wissel AZ Wissel A. Gudmundsson voor G. Til AZ
71' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Kaptein voor V. van Crooij PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - PEC Zwolle
Opstellingen AZ - PEC Zwolle
De opstellingen van AZ en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.