Nabeschouwing NEC - Fortuna Sittard (2-3) || KNVB Beker 2018/2019

Donderdag 1 november 2018 - 18:30 uur

In de KNVB Beker 2018/2019 neemt NEC het donderdag 1 november 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd wordt gespeeld in Goffertstadion in Nijmegen.

Via de NEC - Fortuna Sittard live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - Fortuna Sittard (2-3)

Het KNVB Beker duel tussen NEC en Fortuna Sittard is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 2-3 overwinning voor Fortuna Sittard. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door T. Lartey Sanniez, waarmee NEC met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van M. Diemers in de 22e minuut zorgde er even later voor dat Fortuna Sittard weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 28e minuut zette S. Braken zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee NEC de leiding in de wedstrijd nam.

Na 66 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat F. Stokkers de 2-2 maakte voor Fortuna Sittard. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Fortuna Sittard dat in de 85e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat L. Hutten de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Pol van Boekel en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Fortuna Sittard.

LIVE NEC - Fortuna Sittard 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - Fortuna Sittard teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt NEC Doelpunt T. Lartey Sanniez met assist van J. Okita NEC 1-0
22' Penalty Fortuna Sittard Penalty M. Diemers Fortuna Sittard 1-1
28' Doelpunt NEC Doelpunt S. Braken NEC 2-1
38' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor M. Diemers Fortuna Sittard
46' Wissel Fortuna Sittard Wissel J. Smeets voor A. El Messaoudi Fortuna Sittard
48' Gele kaart NEC Gele kaart voor J. van den Berg NEC
62' Wissel Fortuna Sittard Wissel André Vidigal voor C. Essers Fortuna Sittard
66' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt F. Stokkers met assist van Lisandro Semedo Fortuna Sittard 2-2
71' Wissel NEC Wissel B. Darri voor M. Ndayishimiye NEC
71' Wissel NEC Wissel A. Achahbar voor S. Braken NEC
76' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor J. Smeets Fortuna Sittard
79' Wissel Fortuna Sittard Wissel L. Hutten voor Lisandro Semedo Fortuna Sittard
85' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt L. Hutten met assist van M. Diemers Fortuna Sittard 2-3
91' Wissel NEC Wissel M. Bossaerts voor K. Jansen NEC
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - Fortuna Sittard
Opstellingen NEC - Fortuna Sittard
De opstellingen van NEC en Fortuna Sittard zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing NEC - Fortuna Sittard

NEC en Fortuna Sittard spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pol van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen NEC en Fortuna Sittard in de KNVB Beker vond plaats op 20 september 2011 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is NEC favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Fortuna Sittard slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.