Nabeschouwing Urk - SDO (2-2) (5-4 na strafschoppen) || KNVB Beker 2018/2019

Zaterdag 18 augustus 2018 - 17:00 uur

Urk - SDO

In de KNVB Beker 2018/2019 neemt Urk het zaterdag 18 augustus 2018 om 17:00 uur in eigen huis op tegen SDO. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Vormt in Urk.

Via de Urk - SDO live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Urk - SDO (2-2) (5-4 na strafschoppen)

Het KNVB Beker duel tussen Urk en SDO is onder leiding van scheidsrechter Daan Schaper geëindigd in een overwinning voor Urk. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Urk het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 5-4 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Urk kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van K. Kramer. SDO kwam in de 53e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van , die daarmee de stand op 1-1 zette. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. In de 104e minuut zette zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee SDO de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Urk nadat R. Brands in de 117e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 5-4 score in het voordeel van Urk, die daarmee de overwinning mocht claimen.

Wedstrijdstatistieken Urk - SDO
2
2
LIVE Urk - SDO 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Urk - SDO teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Urk Doelpunt K. Kramer Urk 1-0
53' Doelpunt SDO Doelpunt SDO 1-1
104' Doelpunt SDO Doelpunt SDO 1-2
117' Doelpunt Urk Doelpunt R. Brands Urk 2-2
1' Penalty gescoord in shootout SDO Penalty gescoord in shootout SDO 0-1
1' Penalty gescoord in shootout Urk Penalty gescoord in shootout Urk 1-1
2' Penalty gescoord in shootout SDO Penalty gescoord in shootout SDO 1-2
2' Penalty gescoord in shootout Urk Penalty gescoord in shootout Urk 2-2
3' Penalty gescoord in shootout SDO Penalty gescoord in shootout SDO
3' Penalty gescoord in shootout Urk Penalty gescoord in shootout Urk 3-2
4' Penalty gemist in shootout SDO Penalty gemist in shootout SDO 3-3
4' Penalty gescoord in shootout Urk Penalty gescoord in shootout Urk 4-3
5' Penalty gescoord in shootout SDO Penalty gescoord in shootout SDO 4-4
5' Penalty gescoord in shootout Urk Penalty gescoord in shootout Urk 5-4
Video hoogtepunten en samenvatting Urk - SDO
Opstellingen Urk - SDO

Voorbeschouwing Urk - SDO

Urk en SDO spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daan Schaper en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Urk en SDO elkaar treffen in de KNVB Beker.