Nabeschouwing Zaanlandia - Achilles '29 (1-1) (4-5 na strafschoppen) || KNVB Beker 2018/2019

Zaterdag 18 augustus 2018 - 17:00 uur

In de KNVB Beker 2018/2019 neemt Zaanlandia het zaterdag 18 augustus 2018 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Achilles '29. De wedstrijd wordt gespeeld in Strupe Kunstgress (Halden) in Halden.

Via de Zaanlandia - Achilles '29 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zaanlandia - Achilles '29 (1-1) (4-5 na strafschoppen)

Het KNVB Beker duel tussen Zaanlandia en Achilles '29 is onder leiding van scheidsrechter Mike de Bruijn geëindigd in een overwinning voor Achilles '29. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Achilles '29 het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 4-5 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 45e minuut door T. Loning, waarmee Achilles '29 met 0-1 de leiding nam. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. Omdat er ook na de extra tijd geen winnaar aangewezen kon worden, moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen. Lange tijd leek het erop dat Zaanlandia het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 97e minuut was het namelijk die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 4-5 score in het voordeel van Achilles '29, die daarmee de overwinning mocht claimen.

Wedstrijdstatistieken Zaanlandia - Achilles '29
1
1
LIVE Zaanlandia - Achilles '29 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zaanlandia - Achilles '29 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

45' Doelpunt Achilles '29 Doelpunt T. Loning Achilles '29 0-1
97' Doelpunt Zaanlandia Doelpunt Zaanlandia 1-1
1' Penalty gescoord in shootout Achilles '29 Penalty gescoord in shootout Achilles '29 0-1
Video hoogtepunten en samenvatting Zaanlandia - Achilles '29
Opstellingen Zaanlandia - Achilles '29

Voorbeschouwing Zaanlandia - Achilles '29

Zaanlandia en Achilles '29 spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mike de Bruijn en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Zaanlandia en Achilles '29 elkaar treffen in de KNVB Beker.