Nabeschouwing AZ - Heracles (4-1) || KNVB Beker 2021/2022

Woensdag 15 december 2021 - 18:00 uur

In de KNVB Beker 2021/2022 neemt AZ het woensdag 15 december 2021 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Heracles. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - Heracles live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Heracles (4-1)

Het KNVB Beker duel tussen AZ en Heracles is onder leiding van scheidsrechter Richard Martens geëindigd in een 4-1 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. AZ kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van V. Pavlidis. AZ vergrootte in de 39e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Karlsson op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 43e minuut wist Heracles Almelo de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via B. Basacikoglu.

Na 76 minuten werd de voorsprong voor AZ vergroot nadat J. Karlsson de 3-1 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 85e minuut wist Y. Barasi namens AZ de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Richard Martens en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van AZ.

LIVE AZ - Heracles 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Heracles teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt AZ Doelpunt V. Pavlidis met assist van D. de Wit AZ 1-0
30' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor R. Polley Heracles Almelo
39' Doelpunt AZ Doelpunt J. Karlsson met assist van Y. Sugawara AZ 2-0
43' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt B. Basacikoglu met assist van A. Szoke Heracles Almelo 2-1
46' Wissel Heracles Almelo Wissel L. Schoofs voor O. Kiomourtzoglou Heracles Almelo
46' Wissel Heracles Almelo Wissel M. Les voor M. Knoester Heracles Almelo
57' Wissel AZ Wissel Z. Aboukhlal voor Y. Sugawara AZ
57' Wissel AZ Wissel A. Gudmundsson voor V. Pavlidis AZ
64' Wissel Heracles Almelo Wissel N. Laursen voor M. Amissi Heracles Almelo
69' Wissel Heracles Almelo Wissel L. de la Torre voor R. Agca Heracles Almelo
76' Doelpunt AZ Doelpunt J. Karlsson AZ 3-1
80' Wissel AZ Wissel S. Beukema voor P. Chatzidiakos AZ
80' Wissel AZ Wissel P. Koopmeiners voor J. Clasie AZ
80' Wissel AZ Wissel Y. Barasi voor D. de Wit AZ
85' Doelpunt AZ Doelpunt Y. Barasi met assist van O. Wijndal AZ 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Heracles
Opstellingen AZ - Heracles
De opstellingen van AZ en Heracles zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Heracles zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Frank Wormuth
Voorbeschouwing AZ - Heracles

AZ en Heracles spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Richard Martens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AZ en Heracles in de KNVB Beker vond plaats op 22 maart 2012 en dat duel eindigde in een overwinning voor Heracles. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel AZ als Heracles wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.