In de KNVB Beker neemt FC Groningen het woensdag 19 januari 2022 om 18:45 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - NEC (1-2)

Het KNVB Beker duel tussen FC Groningen en NEC is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 1-2 overwinning voor NEC. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door C. Verdonk, waarmee NEC met 0-1 de leiding nam. FC Groningen kwam in de 46e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. de Leeuw, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 48e minuut zette M. Duelund zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee NEC de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jeroen Manschot, waardoor NEC een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

Wedstrijdstatistieken FC Groningen - NEC
Goals
1
2
Balbezit
60%
40%
Gele kaarten
2
2
Schoten totaal
21
7
Schoten op doel
6
3
Aanvallen
166
76
Gevaarlijke aanvallen
79
26
Passes
527
359
Overtredingen
1
1
Buitenspel
0
5
Corners
12
1
Wissels
5
4
LIVE FC Groningen - NEC 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
10' Doelpunt NEC Doelpunt C. Verdonk NEC 0-1
46' Doelpunt FC Groningen Doelpunt M. de Leeuw met assist van P. Abraham FC Groningen 1-1
48' Doelpunt NEC Doelpunt M. Duelund met assist van J. Vet NEC 1-2
53' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor L. Duarte FC Groningen
61' Wissel NEC Wissel R. Guth voor E. Tavsan NEC
70' Wissel NEC Wissel A. Akman voor O. ter Haar Romeny NEC
72' Wissel FC Groningen Wissel M. Bogarde voor B. van Hintum FC Groningen
77' Wissel FC Groningen Wissel C. Ngonge voor L. Duarte FC Groningen
77' Wissel FC Groningen Wissel R. Postema voor J. Larsen FC Groningen
82' Wissel NEC Wissel M. Mattsson voor M. Duelund NEC
82' Wissel NEC Wissel B. van Rooij voor C. Verdonk NEC
82' Wissel FC Groningen Wissel M. El Hankouri voor B. Meijer FC Groningen
82' Wissel FC Groningen Wissel W. Dammers voor D. Dankerlui FC Groningen
90' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor N. Kasanwirjo FC Groningen
90' Gele kaart NEC Gele kaart voor J. Vet NEC
94' Gele kaart NEC Gele kaart voor A. Akman NEC
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - NEC
Opstellingen FC Groningen - NEC
De opstellingen van FC Groningen en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en NEC zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Danny Buijs
Formatie 4-3-3
Coach Rogier Meijer
Wissels NEC
# Speler Pos.
31 Robin Roefs K
1 Mattijs Branderhorst K
5 Rodrigo Guth V
30 Guss Gertsen V
28 Bart van Rooij V
32 Nils Rossen M
11 Magnus Mattsson M
9 Ali Akman A
Voorbeschouwing FC Groningen - NEC

FC Groningen en NEC spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en NEC in de KNVB Beker vond plaats op 19 december 2013 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is NEC favoriet. 2 keer wist de ploeg van FC Groningen te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor FC Groningen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Groningen 0
Winst NEC 2
Gelijkspel 0
Totaal 2

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
FC Groningen - NEC Opstelling FC Groningen Opstelling NEC Live FC Groningen - NEC Live FC Groningen - NEC kijken FC Groningen - NEC kijken Live FC Groningen - NEC stream FC Groningen - NEC Fox Sports Nabeschouwing FC Groningen - NEC Uitslag FC Groningen - NEC Statistieken FC Groningen - NEC KNVB Beker 2021/2022 FC Groningen - NEC wedden FC Groningen - NEC gokken FC Groningen - NEC Unibet