In de KNVB Beker neemt FC Twente het woensdag 19 januari 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - AZ (1-2)

Het KNVB Beker duel tussen FC Twente en AZ is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 1-2 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 48 minuten. R. van Wolfswinkel maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee FC Twente vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Een ongelukkig eigen doelpunt van J. Pleguezuelo zorgde ervoor dat AZ op 1-1 kwam te staan in de 63e minuut. In de 82e minuut zette V. Pavlidis zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee AZ de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Serdar Gözübüyük, waardoor AZ een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

Wedstrijdstatistieken FC Twente - AZ
Goals
1
2
Balbezit
30%
70%
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
7
16
Schoten op doel
1
6
Aanvallen
76
170
Gevaarlijke aanvallen
24
72
Passes
306
712
Overtredingen
10
15
Buitenspel
1
3
Corners
1
8
Wissels
4
1
LIVE FC Twente - AZ 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
46' Wissel FC Twente Wissel D. Rots voor V. Misidjan FC Twente
46' Wissel FC Twente Wissel J. Pleguezuelo voor M. Hilgers FC Twente
46' Wissel FC Twente Wissel M. Ugalde voor M. Vlap FC Twente
48' Gele kaart AZ Gele kaart voor P. Vindahl AZ
48' Penalty FC Twente Penalty R. van Wolfswinkel FC Twente 1-0
63' Eigen doelpunt AZ Eigen doelpunt J. Pleguezuelo AZ 1-1
82' Doelpunt AZ Doelpunt V. Pavlidis met assist van H. Evjen AZ 1-2
85' Wissel FC Twente Wissel V. Cerny voor D. Limnios FC Twente
85' Wissel AZ Wissel T. Reijnders voor H. Evjen AZ
89' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor M. Sadilek FC Twente
91' Gele kaart AZ Gele kaart voor Y. Sugawara AZ
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - AZ
Opstellingen FC Twente - AZ
De opstellingen van FC Twente en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AZ zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Ron Jans
Formatie 3-4-3
Coach Pascal Jansen
Voorbeschouwing FC Twente - AZ

FC Twente en AZ spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en AZ in de KNVB Beker vond plaats op 28 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel FC Twente als AZ wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Twente 1
Winst AZ 1
Gelijkspel 0
Totaal 2

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
FC Twente - AZ Opstelling FC Twente Opstelling AZ Live FC Twente - AZ Live FC Twente - AZ kijken FC Twente - AZ kijken Live FC Twente - AZ stream FC Twente - AZ Fox Sports Nabeschouwing FC Twente - AZ Uitslag FC Twente - AZ Statistieken FC Twente - AZ KNVB Beker 2021/2022 FC Twente - AZ wedden FC Twente - AZ gokken FC Twente - AZ Unibet