Nabeschouwing Spakenburg - Excelsior (2-3) (na verlenging) || KNVB Beker 2023/2024

Dinsdag 19 december 2023 - 20:00 uur

In de KNVB Beker 2023/2024 neemt Spakenburg het dinsdag 19 december 2023 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Excelsior. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Westmaat in Bunschoten.

Via de Spakenburg - Excelsior live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Spakenburg - Excelsior (2-3) (na verlenging)

Het KNVB Beker duel tussen Spakenburg en Excelsior is onder leiding van scheidsrechter Boyd van Kommer geëindigd in een 2-3 overwinning voor Excelsior. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 2-2 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Excelsior dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door Ahmed El Azzouti, waarmee Spakenburg met 1-0 de leiding nam. Excelsior kwam in de 36e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Lazaros Lamprou, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 64e minuut zette Ahmed El Azzouti zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Spakenburg de leiding in de wedstrijd nam.

Na 75 minuten was het Masies Artien die de bal in eigen doel werkte, waardoor Excelsior op 2-2 kwam te staan. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Excelsior dat in de 99e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Nikolas Agrafiotis de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Boyd van Kommer af en was het Excelsior die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 2-3 overwinning.

LIVE Spakenburg - Excelsior 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Spakenburg - Excelsior teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt Spakenburg Doelpunt Ahmed El Azzouti Spakenburg 1-0
36' Doelpunt Excelsior Doelpunt Lazaros Lamprou Excelsior 1-1
64' Doelpunt Spakenburg Doelpunt Ahmed El Azzouti met assist van Wimilio Vink Spakenburg 2-1
71' Wissel Excelsior Wissel Nikolas Agrafiotis voor Derensili Sanches Fernandes Excelsior
71' Wissel Excelsior Wissel Oscar Uddenäs voor Casper Widell Excelsior
75' Eigen doelpunt Excelsior Eigen doelpunt Masies Artien Excelsior 2-2
78' Wissel Spakenburg Wissel Ferebory Kourouma voor Mukhtar Suleiman Spakenburg
78' Wissel Spakenburg Wissel Mark Veenhoven voor Wimilio Vink Spakenburg
80' Wissel Spakenburg Wissel Youri Koelewijn voor Tom Noordhoff Spakenburg
93' Wissel Spakenburg Wissel Jan van Diermen voor Koen Wesdorp Spakenburg
99' Doelpunt Excelsior Doelpunt Nikolas Agrafiotis Excelsior 2-3
102' Wissel Spakenburg Wissel Tobias Kleijweg voor Dwayne Green Spakenburg
102' Wissel Excelsior Wissel Sven Nieuwpoort voor Mimeirhel Benita Excelsior
103' Wissel Spakenburg Wissel Bo van Essen voor Ahmed El Azzouti Spakenburg
106' Gele kaart Spakenburg Gele kaart voor Nick Verhagen Spakenburg
107' Gele kaart Spakenburg Gele kaart voor Chris de Graaf Spakenburg
113' Wissel Excelsior Wissel Noah Naujoks voor Couhaib Driouech Excelsior
119' Gele kaart Spakenburg Gele kaart voor Masies Artien Spakenburg
120' Gele kaart Spakenburg Gele kaart voor Hero van Lopik Spakenburg
120' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor Nikolas Agrafiotis Excelsior
Video hoogtepunten en samenvatting Spakenburg - Excelsior
Opstellingen Spakenburg - Excelsior
De opstellingen van Spakenburg en Excelsior zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Spakenburg gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Excelsior zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.