Nabeschouwing Willem II - FC Groningen (1-3) || KNVB Beker 2023/2024

Dinsdag 19 december 2023 - 21:00 uur

In de KNVB Beker 2023/2024 neemt Willem II het dinsdag 19 december 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Koning Willem II Stadion in Tilburg.

Via de Willem II - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Willem II - FC Groningen (1-3)

Het KNVB Beker duel tussen Willem II en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 1-3 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door Luciano Valente, waarmee FC Groningen met 0-1 de leiding nam. Willem II kwam na 56 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Jesse Bosch, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. Rúnar Þór Sigurgeirsson dacht na 74 minuten te scoren voor FC Groningen, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 83e minuut scoorde FC Groningen via Erik Schouten, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 1-3 eindigde in een overwinning voor FC Groningen.

LIVE Willem II - FC Groningen 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Willem II - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Luciano Valente FC Groningen 0-1
55' Wissel Willem II Wissel Jeremy Bokila voor Jeredy Hilterman Willem II
55' Wissel Willem II Wissel Michael de Leeuw voor Max Svensson Willem II
55' Wissel Willem II Wissel Erik Schouten voor Tommy St. Jago Willem II
56' Doelpunt Willem II Doelpunt Jesse Bosch Willem II 1-1
56' Gele kaart Willem II Gele kaart voor Marvin Peersman Willem II
60' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Raffael Behounek FC Groningen
64' Wissel Willem II Wissel Marco Rente voor Willem II
68' Wissel Willem II Wissel Ringo Meerveld voor Matthias Verreth Willem II
74' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Rúnar Þór Sigurgeirsson met assist van Niels van Berkel FC Groningen
75' Wissel FC Groningen Wissel Laros Duarte voor Jorg Schreuders FC Groningen 1-2
79' Gele kaart Willem II Gele kaart voor Nick Bakker Leandro Bacuna Willem II
83' Penalty FC Groningen Penalty Erik Schouten FC Groningen
84' Wissel FC Groningen Wissel Romano Postema voor FC Groningen 1-3
87' Wissel FC Groningen Wissel Tika de Jonge voor Luciano Valente FC Groningen
87' Wissel FC Groningen Wissel Isak Dybvik Määttä voor Wouter Prins FC Groningen
87' Wissel FC Groningen Wissel Fofin Turay voor Thom van Bergen FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting Willem II - FC Groningen
Opstellingen Willem II - FC Groningen
De opstellingen van Willem II en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Willem II gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.