Nabeschouwing Girona - Eibar (2-3) || Primera División 2018/2019

Zaterdag 6 oktober 2018 - 13:00 uur

In de Primera División 2018/2019 neemt Girona het zaterdag 6 oktober 2018 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Eibar. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Municipal de Montilivi in Girona.

Via de Girona - Eibar live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Girona - Eibar (2-3)

Het Primera División duel tussen Girona en Eibar is onder leiding van scheidsrechter Eduardo Prieto Iglesias geëindigd in een 2-3 overwinning voor Eibar. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 12 minuten. Charles maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee SD Eibar vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Girona kwam in de 40e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van C. Stuani, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 42e minuut zette C. Stuani zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Girona de leiding in de wedstrijd nam.

Na 49 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Arbilla de 2-2 maakte voor SD Eibar. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk SD Eibar dat in de 72e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Sergi Enrich de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Eduardo Prieto Iglesias en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Eibar.

LIVE Girona - Eibar 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Girona - Eibar teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Girona Gele kaart voor Juanpe Girona
11' Gele kaart Girona Gele kaart voor Aday Girona
12' Penalty SD Eibar Penalty Charles SD Eibar 0-1
15' Gele kaart Girona Gele kaart voor Portu Girona
20' Gele kaart SD Eibar Gele kaart voor Cote SD Eibar
34' Gele kaart SD Eibar Gele kaart voor Joan Jordán SD Eibar
40' Doelpunt Girona Doelpunt C. Stuani met assist van Pedro Porro Girona 1-1
41' Gele kaart SD Eibar Gele kaart voor P. Diop SD Eibar
42' Doelpunt Girona Doelpunt C. Stuani met assist van B. Espinosa Girona 2-1
45' Gele kaart SD Eibar Gele kaart voor Asier Riesgo SD Eibar
49' Doelpunt SD Eibar Doelpunt Arbilla met assist van Joan Jordán SD Eibar 2-2
59' Gele kaart SD Eibar Gele kaart voor Arbilla SD Eibar
61' Gele kaart SD Eibar Gele kaart voor Paulo Oliveira SD Eibar
71' Wissel SD Eibar Wissel Kike voor Charles SD Eibar
72' Doelpunt SD Eibar Doelpunt Sergi Enrich met assist van F. Orellana SD Eibar 2-3
73' Wissel Girona Wissel A. Lozano voor Pedro Porro Girona
77' Wissel SD Eibar Wissel Marc Cucurella voor F. Orellana SD Eibar
77' Wissel Girona Wissel S. Doumbia voor Portu Girona
81' Wissel Girona Wissel P. Roberts voor Aday Girona
85' Wissel SD Eibar Wissel Omar Oliveros voor Sergi Enrich SD Eibar
Video hoogtepunten en samenvatting Girona - Eibar
Opstellingen Girona - Eibar
De opstellingen van Girona en Eibar zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Girona gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Eibar zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Girona - Eibar

Girona en Eibar treffen elkaar in de 8e speelronde van de Primera División van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Eduardo Prieto Iglesias en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Girona en Eibar in de Primera División vond plaats op 5 mei 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Eibar. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Eibar favoriet. 2 keer wist de ploeg van Girona te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Girona. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Girona 0
Winst Eibar 2

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Girona op een 12e positie staat, terwijl we Eibar terugvinden op de 17e plaats.