Nabeschouwing Sevilla - Athletic Club (2-0) || Primera División 2018/2019

Zaterdag 18 mei 2019 - 16:15 uur

In de Primera División 2018/2019 neemt Sevilla het zaterdag 18 mei 2019 om 16:15 uur in eigen huis op tegen Athletic Club. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán in Sevilla.

Via de Sevilla - Athletic Club live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sevilla - Athletic Club (2-0)

Het Primera División duel tussen Sevilla en Athletic Club is onder leiding van scheidsrechter José María Sánchez Martínez geëindigd in een 2-0 overwinning voor Sevilla. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 44e minuut door W. Ben Yedder, waarmee Sevilla met 1-0 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Sevilla opnieuw te scoren. In de 92e minuut was het M. El Haddadi die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Sevilla.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Sevilla.

LIVE Sevilla - Athletic Club 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sevilla - Athletic Club teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor D. Garcia Athletic Club
29' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor R. Garcia Athletic Club
36' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor M. Rog Sevilla
44' Doelpunt Sevilla Doelpunt W. Ben Yedder Sevilla 1-0
46' Wissel Sevilla Wissel J. Gnagnon voor M. Rog Sevilla
56' Wissel Athletic Club Wissel Ibai voor M. Balenziaga Athletic Club
60' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor J. Gnagnon Sevilla
60' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor J. Navas Sevilla
65' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor G. Mercado Sevilla
69' Wissel Sevilla Wissel B. Gil voor F. Vazquez Sevilla
76' Wissel Athletic Club Wissel A. Aduriz voor I. Williams Athletic Club
76' Wissel Athletic Club Wissel M. San Jose voor D. Garcia Athletic Club
81' Wissel Sevilla Wissel Nolito voor A. Vidal Sevilla
92' Doelpunt Sevilla Doelpunt M. El Haddadi Sevilla 2-0
Video hoogtepunten en samenvatting Sevilla - Athletic Club
Opstellingen Sevilla - Athletic Club
De opstellingen van Sevilla en Athletic Club zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sevilla gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Athletic Club zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Joaquín de Jesús Caparrós Camino
Voorbeschouwing Sevilla - Athletic Club

Sevilla en Athletic Club treffen elkaar in de 38e speelronde van de Primera División van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José María Sánchez Martínez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sevilla en Athletic Club in de Primera División vond plaats op 13 januari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Athletic Club. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide ploegen is Sevilla favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Athletic Club slechts 11 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sevilla 14
Winst Athletic Club 11
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sevilla op een 6e positie staat, terwijl we Athletic Club terugvinden op de 7e plaats.