Nabeschouwing Villarreal - Athletic Club (1-1) || Primera División 2018/2019

Zondag 20 januari 2019 - 16:15 uur

In de Primera División 2018/2019 neemt Villarreal het zondag 20 januari 2019 om 16:15 uur in eigen huis op tegen Athletic Club. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de la Cerámica in Villarreal.

Via de Villarreal - Athletic Club live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Villarreal - Athletic Club (1-1)

De Primera División 2018/2019 wedstrijd tussen Villarreal en Athletic Club geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Jaume Costa zette Athletic Club op een 0-1 voorsprong in de 18e minuut van de wedstrijd. Villarreal kwam na 71 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van K. Toko Ekambi, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Villarreal - Athletic Club 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Villarreal - Athletic Club teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Eigen doelpunt Athletic Club Eigen doelpunt Jaume Costa Athletic Club 0-1
37' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Ramiro Funes Mori Villarreal
40' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Beñat Athletic Club
54' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Vicente Iborra Villarreal
57' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Mario Gaspar Villarreal
58' Wissel Villarreal Wissel Alfonso Pedraza voor Jaume Costa Villarreal
58' Wissel Villarreal Wissel S. Chukwueze voor Pablo Fornals Villarreal
62' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Álvaro González Villarreal
66' Wissel Villarreal Wissel C. Bacca voor Gerard Moreno Villarreal
71' Doelpunt Villarreal Doelpunt K. Toko Ekambi met assist van Alfonso Pedraza Villarreal 1-1
73' Wissel Athletic Club Wissel San José voor Beñat Athletic Club
76' Wissel Athletic Club Wissel De Marcos voor Ibai Gómez Athletic Club
92' Wissel Athletic Club Wissel Gorka Guruzeta voor Iñaki Williams Athletic Club
Video hoogtepunten en samenvatting Villarreal - Athletic Club
Opstellingen Villarreal - Athletic Club
De opstellingen van Villarreal en Athletic Club zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Villarreal gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Athletic Club zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Villarreal - Athletic Club

Villarreal en Athletic Club treffen elkaar in de 20e speelronde van de Primera División van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alberto Undiano Mallenco en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Villarreal en Athletic Club in de Primera División vond plaats op 26 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Villarreal. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is Villarreal favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Athletic Club slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Villarreal 14
Winst Athletic Club 5
Gelijkspel 6
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Villarreal op een 19e positie staat, terwijl we Athletic Club terugvinden op de 15e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is hagel.