Nabeschouwing Espanyol - Eibar (0-2) || Primera División 2019/2020

Zondag 12 juli 2020 - 14:00 uur

In de Primera División 2019/2020 neemt Espanyol het zondag 12 juli 2020 om 14:00 uur in eigen huis op tegen Eibar. De wedstrijd wordt gespeeld in RCDE Stadium in Cornella de Llobregat.

Via de Espanyol - Eibar live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Espanyol - Eibar (0-2)

Het Primera División duel tussen Espanyol en Eibar is onder leiding van scheidsrechter Carlos del Cerro Grande geëindigd in een 0-2 overwinning voor Eibar. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 25 minuten. Exposito maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee SD Eibar vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. SD Eibar kreeg via Exposito in de 36e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Carlos del Cerro Grande de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. In de 36e werd de voorsprong voor SD Eibar verdubbeld dankzij een doelpunt van Exposito.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 0-2 stand in het voordeel van Eibar.

LIVE Espanyol - Eibar 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Espanyol - Eibar teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Penalty SD Eibar Penalty Exposito SD Eibar 0-1
36' Penalty gemist SD Eibar Penalty gemist Exposito SD Eibar
36' Doelpunt SD Eibar Doelpunt Exposito SD Eibar 0-2
52' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor D. Vila Espanyol
58' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor M. Roca Espanyol
59' Wissel Espanyol Wissel R. De Tomas voor V. Campuzano Espanyol
64' Wissel SD Eibar Wissel S. Enrich voor Kike SD Eibar
66' Gele kaart SD Eibar Gele kaart voor A. Tejero SD Eibar
73' Wissel Espanyol Wissel N. Melamed voor A. Embarba Espanyol
73' Wissel Espanyol Wissel Wu Lei voor O. Melendo Espanyol
76' Gele kaart SD Eibar Gele kaart voor S. Enrich SD Eibar
76' Wissel SD Eibar Wissel A. Arbilla voor A. Tejero SD Eibar
77' Wissel SD Eibar Wissel P. De Blasis voor S. Cristoforo SD Eibar
85' Wissel Espanyol Wissel S. Darder voor M. Roca Espanyol
89' Wissel SD Eibar Wissel M. Atienza voor P. Diop SD Eibar
89' Wissel SD Eibar Wissel P. Oliveira voor Exposito SD Eibar
Video hoogtepunten en samenvatting Espanyol - Eibar
Opstellingen Espanyol - Eibar
De opstellingen van Espanyol en Eibar zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Espanyol gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Eibar zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Espanyol - Eibar

Espanyol en Eibar treffen elkaar in de 36e speelronde van de Primera División van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Carlos del Cerro Grande en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Espanyol en Eibar in de Primera División vond plaats op 15 september 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Espanyol. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide teams is Eibar favoriet. 5 keer wist de ploeg van Espanyol te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Espanyol. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Espanyol 4
Winst Eibar 5
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Espanyol op een 20e positie staat, terwijl we Eibar terugvinden op de 15e plaats.