Nabeschouwing Real Madrid - Espanyol (2-0) || Primera División 2019/2020

Zaterdag 7 december 2019 - 13:00 uur

In de Primera División 2019/2020 neemt Real Madrid het zaterdag 7 december 2019 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Espanyol. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Santiago Bernabéu in Madrid.

Via de Real Madrid - Espanyol live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Real Madrid - Espanyol (2-0)

Het Primera División duel tussen Real Madrid en Espanyol is onder leiding van scheidsrechter Santiago Jaime Latre geëindigd in een 2-0 overwinning voor Real Madrid. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door R. Varane, waarmee Real Madrid met 1-0 de leiding nam. Real Madrid vergrootte in de 79e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Benzema op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 83e minuut kreeg F. Mendy van Real Madrid voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Real Madrid de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Real Madrid.

LIVE Real Madrid - Espanyol 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Real Madrid - Espanyol teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor E. Granero Espanyol
17' Gele kaart Real Madrid Gele kaart voor Junior Vinicius Real Madrid
37' Doelpunt Real Madrid Doelpunt R. Varane met assist van K. Benzema Real Madrid 1-0
61' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor F. Calero Espanyol
63' Gele kaart Real Madrid Gele kaart voor F. Mendy Real Madrid
65' Wissel Espanyol Wissel V. Campuzano voor Wu Lei Espanyol
71' Wissel Real Madrid Wissel L. Modric voor T. Kroos Real Madrid
73' Wissel Espanyol Wissel P. Lozano voor E. Granero Espanyol
74' Gele kaart Real Madrid Gele kaart voor F. Valverde Real Madrid
79' Doelpunt Real Madrid Doelpunt K. Benzema met assist van F. Valverde Real Madrid 2-0
83' Tweede gele kaart Real Madrid Tweede gele kaart voor F. Mendy Real Madrid
83' Wissel Espanyol Wissel O. Melendo voor J. Calleri Espanyol
85' Wissel Real Madrid Wissel E. Militao voor Junior Vinicius Real Madrid
85' Wissel Real Madrid Wissel B. Diaz voor Rodrygo Real Madrid
91' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor S. Darder Espanyol
Video hoogtepunten en samenvatting Real Madrid - Espanyol
Opstellingen Real Madrid - Espanyol
De opstellingen van Real Madrid en Espanyol zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Real Madrid gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Espanyol zal beginnen in een 3-1-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Real Madrid - Espanyol

Real Madrid en Espanyol treffen elkaar in de 16e speelronde van de Primera División van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Santiago Jaime Latre en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Real Madrid en Espanyol in de Primera División vond plaats op 27 januari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Real Madrid. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is Real Madrid favoriet. De thuisploeg wist 22 keer te winnen, terwijl Espanyol slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Real Madrid 22
Winst Espanyol 3
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Real Madrid op een 2e positie staat, terwijl we Espanyol terugvinden op de 19e plaats.