Nabeschouwing Athletic Club - Villarreal (1-0) || Primera División 2022/2023

Zondag 30 oktober 2022 - 18:30 uur

In de Primera División 2022/2023 neemt Athletic Club het zondag 30 oktober 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Villarreal. De wedstrijd wordt gespeeld in San Mamés Barria in Bilbao.

Via de Athletic Club - Villarreal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Athletic Club - Villarreal (1-0)

Het Primera División duel tussen Athletic Club en Villarreal is onder leiding van scheidsrechter Miguel Ángel Ortiz Arias geëindigd in een 1-0 overwinning voor Athletic Club. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 59e minuut door I. Williams, waarmee Athletic Club met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Athletic Club dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Athletic Club uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Athletic Club - Villarreal 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Athletic Club - Villarreal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Wissel Villarreal Wissel M. Trigueros voor G. Lo Celso Villarreal
29' Wissel Athletic Club Wissel I. Lekue voor O. de Marcos Athletic Club
45' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor R. Garcia Athletic Club
50' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor A. Moreno Villarreal
59' Doelpunt Athletic Club Doelpunt I. Williams met assist van R. Garcia Athletic Club 1-0
64' Wissel Villarreal Wissel N. Jackson voor J. L. Morales Villarreal
64' Wissel Villarreal Wissel Y. Pino voor S. Chukwueze Villarreal
69' Wissel Athletic Club Wissel U. Vencedor voor R. Garcia Athletic Club
82' Wissel Athletic Club Wissel G. Guruzeta voor I. Williams Athletic Club
82' Wissel Athletic Club Wissel J. Morcillo voor A. Berenguer Athletic Club
86' Wissel Villarreal Wissel J. Cuenca voor Kiko Villarreal
86' Wissel Villarreal Wissel A. del Moral voor D. Parejo Villarreal
89' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor M. Vesga Athletic Club
Video hoogtepunten en samenvatting Athletic Club - Villarreal
Opstellingen Athletic Club - Villarreal
De opstellingen van Athletic Club en Villarreal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Athletic Club gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Villarreal zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Athletic Club - Villarreal

Athletic Club en Villarreal treffen elkaar in de 12e speelronde van de Primera División van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Miguel Ángel Ortiz Arias en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Athletic Club en Villarreal in de Primera División vond plaats op 9 april 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Villarreal favoriet. 14 keer wist de ploeg van Athletic Club te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Athletic Club. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Athletic Club 7
Winst Villarreal 14
Gelijkspel 11
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Athletic Club op een 7e positie staat, terwijl we Villarreal terugvinden op de 8e plaats.