Nabeschouwing Barcelona - Villarreal (3-0) || Primera División 2022/2023

Donderdag 20 oktober 2022 - 21:00 uur

In de Primera División 2022/2023 neemt Barcelona het donderdag 20 oktober 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Villarreal. De wedstrijd wordt gespeeld in Spotify Camp Nou in Barcelona.

Via de Barcelona - Villarreal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Villarreal (3-0)

Het Primera División duel tussen Barcelona en Villarreal is onder leiding van scheidsrechter Carlos del Cerro Grande geëindigd in een 3-0 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door R. Lewandowski, waarmee FC Barcelona met 1-0 de leiding nam. FC Barcelona vergrootte in de 35e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Lewandowski op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 38e minuut volgde een derde treffer van FC Barcelona, waarmee A. Fati zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Na rust nam wat FC Barcelona gas terug. Hierdoor zou er in de tweede helft door beide ploegen uiteindelijk niet meer gescoord zou worden, ondanks een aantal kansen aan beide zijden.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Carlos del Cerro Grande, waardoor Barcelona dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Barcelona - Villarreal 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Villarreal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Wissel Villarreal Wissel J. Mojica voor A. Pedraza Villarreal
31' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt R. Lewandowski met assist van J. Alba FC Barcelona 1-0
35' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt R. Lewandowski met assist van Gavi FC Barcelona 2-0
38' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt A. Fati FC Barcelona 3-0
46' Wissel Villarreal Wissel J. L. Morales voor A. Danjuma Villarreal
57' Wissel Villarreal Wissel M. Trigueros voor M. Morlanes Villarreal
57' Wissel Villarreal Wissel A. Moreno voor N. Jackson Villarreal
70' Wissel FC Barcelona Wissel S. Busquets voor F. de Jong FC Barcelona
70' Wissel FC Barcelona Wissel H. Bellerin voor S. Roberto FC Barcelona
75' Wissel FC Barcelona Wissel Raphinha voor A. Fati FC Barcelona
75' Wissel FC Barcelona Wissel O. Dembele voor R. Lewandowski FC Barcelona
78' Wissel FC Barcelona Wissel G. Pique voor J. Kounde FC Barcelona
80' Wissel Villarreal Wissel A. Mandi voor R. Albiol Villarreal
92' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor P. Torres Villarreal
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Villarreal
Opstellingen Barcelona - Villarreal
De opstellingen van Barcelona en Villarreal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Villarreal zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Barcelona - Villarreal

Barcelona en Villarreal treffen elkaar in de 10e speelronde van de Primera División van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Carlos del Cerro Grande en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Villarreal in de Primera División vond plaats op 22 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Villarreal. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 22 keer te winnen, terwijl Villarreal slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Barcelona 22
Winst Villarreal 4
Gelijkspel 6
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Barcelona op een 2e positie staat, terwijl we Villarreal terugvinden op de 7e plaats.