Nabeschouwing Espanyol - Elche (2-2) || Primera División 2022/2023

Zondag 23 oktober 2022 - 14:00 uur

In de Primera División 2022/2023 neemt Espanyol het zondag 23 oktober 2022 om 14:00 uur in eigen huis op tegen Elche. De wedstrijd wordt gespeeld in RCDE Stadium in Cornella de Llobregat.

Via de Espanyol - Elche live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Espanyol - Elche (2-2)

De Primera División 2022/2023 wedstrijd tussen Espanyol en Elche geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door P. Milla, waarmee Elche met 0-1 de leiding nam. Espanyol kwam in de 24e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Puado, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 67e minuut zette M. Braithwaite zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Espanyol de leiding in de wedstrijd nam.

Na 82 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat G. Verdu de 2-2 maakte voor Elche. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Espanyol - Elche 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Espanyol - Elche teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor V. Souza Espanyol
11' Doelpunt Elche Doelpunt P. Milla met assist van L. Boye Elche 0-1
24' Doelpunt Espanyol Doelpunt J. Puado met assist van Exposito Espanyol 1-1
45' Gele kaart Elche Gele kaart voor H. Palacios Elche
46' Wissel Elche Wissel Josan voor H. Palacios Elche
46' Wissel Elche Wissel Fidel voor A. Collado Elche
49' Gele kaart Elche Gele kaart voor L. Boye Elche
56' Wissel Elche Wissel G. Gumbau voor R. Guti Elche
58' Wissel Espanyol Wissel A. Vidal voor J. Puado Espanyol
58' Wissel Espanyol Wissel K. Bare voor Exposito Espanyol
67' Doelpunt Espanyol Doelpunt M. Braithwaite met assist van O. Gil Espanyol 2-1
69' Wissel Elche Wissel Tete Morente voor Fidel Elche
73' Wissel Espanyol Wissel F. Calero voor O. Gil Espanyol
73' Wissel Espanyol Wissel J. C. Lazo voor M. Braithwaite Espanyol
78' Gele kaart Elche Gele kaart voor O. Mascarell Elche
82' Doelpunt Elche Doelpunt G. Verdu met assist van G. Gumbau Elche 2-2
82' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor A. Vidal Espanyol
83' Wissel Espanyol Wissel N. Melamed voor S. Darder Espanyol
84' Wissel Elche Wissel R. Marti voor L. Boye Elche
Video hoogtepunten en samenvatting Espanyol - Elche
Opstellingen Espanyol - Elche
De opstellingen van Espanyol en Elche zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Espanyol gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Elche zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Espanyol - Elche

Espanyol en Elche treffen elkaar in de 11e speelronde van de Primera División van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José Luis Munuera Montero en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Espanyol en Elche in de Primera División vond plaats op 10 januari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Elche. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide teams is Elche favoriet. 3 keer wist de ploeg van Espanyol te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Espanyol. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Espanyol 1
Winst Elche 3
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Espanyol op een 16e positie staat, terwijl we Elche terugvinden op de 20e plaats.