Nabeschouwing Sevilla - Barcelona (0-3) || Primera División 2022/2023

Zaterdag 3 september 2022 - 21:00 uur

In de Primera División 2022/2023 neemt Sevilla het zaterdag 3 september 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Barcelona. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán in Sevilla.

Via de Sevilla - Barcelona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sevilla - Barcelona (0-3)

Het Primera División duel tussen Sevilla en Barcelona is onder leiding van scheidsrechter Antonio Miguel Mateu Lahoz geëindigd in een 0-3 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door Raphinha, waarmee FC Barcelona met 0-1 de leiding nam. FC Barcelona vergrootte in de 36e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Lewandowski op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 50e minuut volgde een derde treffer van FC Barcelona, waarmee E. Garcia zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Antonio Miguel Mateu Lahoz, waardoor Barcelona dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sevilla - Barcelona 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sevilla - Barcelona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor O. Dembele FC Barcelona
13' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Xavi FC Barcelona
21' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Raphinha FC Barcelona 0-1
28' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor A. Balde FC Barcelona
33' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor J. Jordan Sevilla
36' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt R. Lewandowski met assist van J. Kounde FC Barcelona 0-2
46' Wissel Sevilla Wissel T. Delaney voor J. Jordan Sevilla
46' Wissel Sevilla Wissel J. A. Carmona voor N. Gudelj Sevilla
50' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt E. Garcia met assist van J. Kounde FC Barcelona 0-3
55' Wissel FC Barcelona Wissel S. Roberto voor E. Garcia FC Barcelona
57' Wissel Sevilla Wissel K. Dolberg voor Y. En Nesyri Sevilla
63' Wissel FC Barcelona Wissel F. Torres voor O. Dembele FC Barcelona
63' Wissel FC Barcelona Wissel F. de Jong voor Pedri FC Barcelona
64' Wissel FC Barcelona Wissel J. Alba voor A. Balde FC Barcelona
64' Wissel Sevilla Wissel Suso voor G. Montiel Sevilla
66' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor J. A. Carmona Sevilla
70' Wissel Sevilla Wissel Papu Gomez voor Isco Sevilla
74' Wissel FC Barcelona Wissel A. Fati voor R. Lewandowski FC Barcelona
75' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor R. Araujo FC Barcelona
89' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor S. Roberto FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting Sevilla - Barcelona
Opstellingen Sevilla - Barcelona
De opstellingen van Sevilla en Barcelona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sevilla gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Barcelona zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Sevilla - Barcelona

Sevilla en Barcelona treffen elkaar in de 4e speelronde van de Primera División van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Antonio Miguel Mateu Lahoz en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sevilla en Barcelona in de Primera División vond plaats op 3 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide teams is Barcelona favoriet. 23 keer wist de ploeg van Sevilla te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Sevilla. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sevilla 3
Winst Barcelona 23
Gelijkspel 8
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sevilla op een 15e positie staat, terwijl we Barcelona terugvinden op de 3e plaats.