Nabeschouwing Rochdale - AFC Wimbledon (3-4) || League One 2018/2019

Dinsdag 19 februari 2019 - 20:45 uur

In de League One 2018/2019 neemt Rochdale het dinsdag 19 februari 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen AFC Wimbledon. De wedstrijd wordt gespeeld in Crown Oil Arena in Rochdale.

Via de Rochdale - AFC Wimbledon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rochdale - AFC Wimbledon (3-4)

Het League One duel tussen Rochdale en AFC Wimbledon is onder leiding van scheidsrechter Michael Salisbury geëindigd in een 3-4 overwinning voor AFC Wimbledon. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Rochdale kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van R. Pyke. AFC Wimbledon kwam in de 36e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Pigott, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 37e minuut zette E. Hamilton zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Rochdale de leiding in de wedstrijd nam.

Na 46 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat J. Pigott de 2-2 maakte voor AFC Wimbledon. AFC Wimbledon leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 76 minuten op voorsprong na een goal van A. Wordsworth: 2-3. In de 81e minuut was het I. Henderson die Rochdale weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Waar iedereen dacht dat de wedstrijd hiermee zou eindigen in een gelijkspel, was het uiteindelijk AFC Wimbledon dat er toch nog met de winst vandoor zou gaan. Diep in de blessuretijd was J. Pigott de gevierde man die de 3-4 maakte en zo zijn ploeg op het laatste moment toch nog aan drie punten hielp.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Michael Salisbury bij een 3-4 eindstand in het voordeel van AFC Wimbledon.

LIVE Rochdale - AFC Wimbledon 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rochdale - AFC Wimbledon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Rochdale Doelpunt R. Pyke Rochdale 1-0
36' Doelpunt AFC Wimbledon Doelpunt J. Pigott AFC Wimbledon 1-1
37' Doelpunt Rochdale Doelpunt E. Hamilton Rochdale 2-1
46' Doelpunt AFC Wimbledon Doelpunt J. Pigott met assist van T. Sibbick AFC Wimbledon 2-2
64' Wissel Rochdale Wissel L. Matheson voor R. McLaughlin Rochdale
75' Wissel AFC Wimbledon Wissel S. Wagstaff voor S. McLoughlin AFC Wimbledon
76' Wissel AFC Wimbledon Wissel J. Jervis voor M. Folivi AFC Wimbledon
76' Doelpunt AFC Wimbledon Doelpunt A. Wordsworth AFC Wimbledon 2-3
80' Wissel Rochdale Wissel C. Andrew voor R. Pyke Rochdale
80' Wissel Rochdale Wissel B. Inman voor S. Dooley Rochdale
81' Doelpunt Rochdale Doelpunt I. Henderson Rochdale 3-3
87' Gele kaart AFC Wimbledon Gele kaart voor R. McDonald AFC Wimbledon
89' Wissel AFC Wimbledon Wissel M. Pinnock voor A. Wordsworth AFC Wimbledon
95' Penalty AFC Wimbledon Penalty J. Pigott AFC Wimbledon 3-4
96' Gele kaart AFC Wimbledon Gele kaart voor J. Pigott AFC Wimbledon
Video hoogtepunten en samenvatting Rochdale - AFC Wimbledon
Opstellingen Rochdale - AFC Wimbledon
De opstellingen van Rochdale en AFC Wimbledon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rochdale gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en AFC Wimbledon zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.