Nabeschouwing Reading - Blackpool (3-2) || League One 2023/2024

Zaterdag 27 april 2024 - 13:30 uur

In de League One 2023/2024 neemt Reading het zaterdag 27 april 2024 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Blackpool. De wedstrijd wordt gespeeld in Select Car Leasing Stadium in Reading.

Via de Reading - Blackpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Reading - Blackpool (3-2)

Het League One duel tussen Reading en Blackpool is onder leiding van scheidsrechter Ben Speedie geëindigd in een 3-2 overwinning voor Reading. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Blackpool kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Karamoko Dembélé. Reading kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Sam Smith, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 68e minuut zette Harvey Knibbs zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Reading de leiding in de wedstrijd nam.

Na 71 minuten werd de voorsprong voor Reading vergroot nadat O. Azeez de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Blackpool dat in de 92e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Jordan Lawrence-Gabriel de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ben Speedie bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Reading.

LIVE Reading - Blackpool 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Reading - Blackpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Blackpool Doelpunt Karamoko Dembélé met assist van Kyle Joseph Blackpool 0-1
47' Doelpunt Reading Doelpunt Sam Smith met assist van O. Azeez Reading 1-1
66' Wissel Reading Wissel Mamadi Camará voor K. Ehibhatiomhan Reading
68' Doelpunt Reading Doelpunt Harvey Knibbs met assist van Mamadi Camará Reading 2-1
71' Doelpunt Reading Doelpunt O. Azeez met assist van Sam Smith Reading 3-1
76' Wissel Reading Wissel Tom Holmes voor T. Bindon Reading
76' Wissel Reading Wissel Charlie Savage voor B. Elliott Reading
77' Wissel Blackpool Wissel Albie Morgan voor Sonny Carey Blackpool
77' Wissel Blackpool Wissel Oliver Norburn  voor George Byers Blackpool
78' Wissel Blackpool Wissel Jordan Lawrence-Gabriel voor CJ Hamilton Blackpool
84' Wissel Reading Wissel K. Abrefa voor C. Mola Reading
84' Wissel Blackpool Wissel Matty Virtue voor Kyle Joseph Blackpool
84' Wissel Reading Wissel J. Wareham voor O. Azeez Reading
92' Doelpunt Blackpool Doelpunt Jordan Lawrence-Gabriel Blackpool 3-2
96' Gele kaart Reading Gele kaart voor J. Wareham Reading
Video hoogtepunten en samenvatting Reading - Blackpool
Opstellingen Reading - Blackpool
De opstellingen van Reading en Blackpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Reading gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Blackpool zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.