Nabeschouwing Rennes - Lille (3-1) || Ligue 1 2018/2019

Vrijdag 24 mei 2019 - 21:05 uur

In de Ligue 1 2018/2019 neemt Rennes het vrijdag 24 mei 2019 om 21:05 uur in eigen huis op tegen Lille. De wedstrijd wordt gespeeld in Roazhon Park in Rennes.

Via de Rennes - Lille live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Lille (3-1)

Het Ligue 1 duel tussen Rennes en Lille is onder leiding van scheidsrechter Olivier Thual geëindigd in een 3-1 overwinning voor Rennes. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 16 minuten. M. Niang maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Rennes vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. LOSC Lille kwam in de 35e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van L. Rémy, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 59e minuut zette I. Sarr zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Rennes de leiding in de wedstrijd nam.

Na 71 minuten werd de voorsprong voor Rennes vergroot nadat M. Niang de 3-1 wist te scoren. In de 90e minuut werd Luiz Araujo van LOSC Lille met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Rennes met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Rennes.

LIVE Rennes - Lille 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Lille teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Rennes Gele kaart voor I. Sarr Rennes
15' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor A. Soumaoro LOSC Lille
15' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor L. Rémy LOSC Lille
16' Penalty Rennes Penalty M. Niang Rennes 1-0
35' Doelpunt LOSC Lille Doelpunt L. Rémy met assist van J. Ikoné LOSC Lille 1-1
55' Wissel Rennes Wissel Ludovic Baal voor R. Bensebaini Rennes
59' Doelpunt Rennes Doelpunt I. Sarr Rennes 2-1
62' Wissel LOSC Lille Wissel Gabriel voor A. Soumaoro LOSC Lille
71' Doelpunt Rennes Doelpunt M. Niang met assist van A. Hunou Rennes 3-1
73' Wissel LOSC Lille Wissel N. Pépé voor Thiago Maia LOSC Lille
75' Wissel LOSC Lille Wissel Rui Fonte voor L. Rémy LOSC Lille
77' Wissel Rennes Wissel J. Gelin voor R. Del Castillo Rennes
89' Wissel Rennes Wissel J. Lea Siliki voor M. Niang Rennes
90' Rode kaart LOSC Lille Rode kaart voor Luiz Araujo LOSC Lille
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Lille
Opstellingen Rennes - Lille
De opstellingen van Rennes en Lille zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Lille zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Julien Stéphan
Voorbeschouwing Rennes - Lille

Rennes en Lille treffen elkaar in de 38e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Olivier Thual en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rennes en Lille in de Ligue 1 vond plaats op 11 augustus 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lille. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is Lille favoriet. 10 keer wist de ploeg van Rennes te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Rennes. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Rennes 6
Winst Lille 10
Gelijkspel 11
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rennes op een 10e positie staat, terwijl we Lille terugvinden op de 2e plaats.