Nabeschouwing Montpellier - PSG (3-2) || Ligue 1 2018/2019

Dinsdag 30 april 2019 - 19:00 uur

In de Ligue 1 2018/2019 neemt Montpellier het dinsdag 30 april 2019 om 19:00 uur in eigen huis op tegen PSG. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Mosson in Montpellier.

Via de Montpellier - PSG live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Montpellier - PSG (3-2)

Het Ligue 1 duel tussen Montpellier en PSG is onder leiding van scheidsrechter Mikael Lesage geëindigd in een 3-2 overwinning voor Montpellier. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van A. Oyongo zette Paris Saint Germain op een 0-1 voorsprong in de 12e minuut van de wedstrijd. Een ongelukkig eigen doelpunt van P. Kimpembe zorgde ervoor dat Montpellier op 1-1 kwam te staan in de 21e minuut. In de 62e minuut zette Á. Di María zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Paris Saint Germain de leiding in de wedstrijd nam.

Na 80 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat A. Delort de 2-2 maakte voor Montpellier. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Montpellier dat in de 85e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat S. Camara de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Mikael Lesage en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Montpellier.

LIVE Montpellier - PSG 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Montpellier - PSG teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Eigen doelpunt Paris Saint Germain Eigen doelpunt A. Oyongo Paris Saint Germain 0-1
21' Eigen doelpunt Montpellier Eigen doelpunt P. Kimpembe Montpellier 1-1
29' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor P. Kimpembe Paris Saint Germain
40' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Juan Bernat Paris Saint Germain
46' Gele kaart Montpellier Gele kaart voor M. Suárez Montpellier
46' Wissel Paris Saint Germain Wissel L. Kurzawa voor E. Choupo-Moting Paris Saint Germain
56' Gele kaart Montpellier Gele kaart voor E. Skhiri Montpellier
62' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Á. Di María met assist van Marquinhos Paris Saint Germain 1-2
72' Gele kaart Montpellier Gele kaart voor D. Le Tallec Montpellier
73' Wissel Montpellier Wissel P. Lasne voor M. Suárez Montpellier
76' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor C. Dagba Paris Saint Germain
80' Doelpunt Montpellier Doelpunt A. Delort met assist van F. Mollet Montpellier 2-2
83' Wissel Montpellier Wissel S. Sambia voor F. Mollet Montpellier
83' Wissel Montpellier Wissel S. Camara voor A. Delort Montpellier
85' Doelpunt Montpellier Doelpunt S. Camara met assist van E. Skhiri Montpellier 3-2
90' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor L. Kurzawa Paris Saint Germain
Video hoogtepunten en samenvatting Montpellier - PSG
Opstellingen Montpellier - PSG
De opstellingen van Montpellier en PSG zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Montpellier gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en PSG zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Montpellier - PSG

Montpellier en PSG treffen elkaar in de 34e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mikael Lesage en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Montpellier en PSG in de Ligue 1 vond plaats op 20 februari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSG. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide teams is PSG favoriet. 8 keer wist de ploeg van Montpellier te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Montpellier. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Montpellier 1
Winst PSG 8
Gelijkspel 9
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Montpellier op een 6e positie staat, terwijl we PSG terugvinden op de 1e plaats.