Nabeschouwing Nice - Dijon (2-1) || Ligue 1

Zaterdag 21 september 2019 - 20:00 uur

In de Ligue 1 neemt Nice het zaterdag 21 september 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Dijon. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Rivera in Nice.

Via de Nice - Dijon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nice - Dijon (2-1)

Het Ligue 1 duel tussen Nice en Dijon is onder leiding van scheidsrechter Willy Delajod geëindigd in een 2-1 overwinning voor Nice. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door J. Tavares, waarmee Dijon met 0-1 de leiding nam. Nice kwam in de 29e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van K. Dolberg, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 47e minuut zette Y. Atal zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Nice de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Willy Delajod, waardoor Nice dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Nice - Dijon
Goals
2
1
Balbezit
66%
34%
Gele kaarten
2
3
Schoten totaal
15
13
Schoten op doel
6
7
Aanvallen
122
89
Gevaarlijke aanvallen
63
33
Passes
601
305
Overtredingen
7
13
Buitenspel
3
0
Corners
6
3
Wissels
3
3
LIVE Nice - Dijon 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nice - Dijon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
22' Doelpunt Dijon Doelpunt J. Tavares met assist van D. Ndong Dijon 0-1
29' Doelpunt Nice Doelpunt K. Dolberg met assist van A. Ounas Nice 1-1
44' Gele kaart Dijon Gele kaart voor N. Aguerd Dijon
47' Doelpunt Nice Doelpunt Y. Atal met assist van P. Lees Melou Nice 2-1
61' Gele kaart Nice Gele kaart voor Y. Atal Nice
62' Wissel Dijon Wissel B. Soumare voor M. Pereira Dijon
66' Wissel Nice Wissel I. Ganago voor A. Ounas Nice
70' Wissel Nice Wissel M. Sarr voor R. Coly Nice
73' Gele kaart Nice Gele kaart voor M. Sarr Nice
77' Wissel Dijon Wissel R. Amalfitano voor M. Chouiar Dijon
79' Wissel Nice Wissel A. Claude Maurice voor K. Dolberg Nice
79' Wissel Dijon Wissel F. Chafik voor M. Alphonse Dijon
86' Gele kaart Dijon Gele kaart voor R. Amalfitano Dijon
89' Gele kaart Dijon Gele kaart voor W. Lautoa Dijon
Opstellingen Nice - Dijon
De opstellingen van Nice en Dijon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nice gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Dijon zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Patrick Vieira
Formatie 4-2-3-1
Coach Stéphane Jobard
Wissels Dijon
# Speler Pos.
1 Rúnar Alex Rúnarsson K
26 Fouad Chafik V
15 Florent Balmont M
8 Bryan Soumaré M
12 Enzo Loiodice M
20 Romain Amalfitano M
Voorbeschouwing Nice - Dijon

Nice en Dijon treffen elkaar in de 6e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Willy Delajod en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Nice en Dijon elkaar treffen in de Ligue 1.

Resultaat Aantal
Winst Nice 0
Winst Dijon 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nice op een 6e positie staat, terwijl we Dijon terugvinden op de 20e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is regenachtig.

Tags
Nice - Dijon Opstelling Nice Opstelling Dijon Live Nice - Dijon Live Nice - Dijon kijken Nice - Dijon kijken Live Nice - Dijon stream Nice - Dijon Fox Sports Nabeschouwing Nice - Dijon Uitslag Nice - Dijon Statistieken Nice - Dijon Ligue 1 2019/2020 Nice - Dijon wedden Nice - Dijon gokken Nice - Dijon Unibet