Nabeschouwing Nîmes - Olympique Lyon (2-3) || Ligue 1 2018/2019

Vrijdag 24 mei 2019 - 21:05 uur

In de Ligue 1 2018/2019 neemt Nîmes het vrijdag 24 mei 2019 om 21:05 uur in eigen huis op tegen Olympique Lyon. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade des Costières in Nîmes.

Via de Nîmes - Olympique Lyon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nîmes - Olympique Lyon (2-3)

Het Ligue 1 duel tussen Nîmes en Olympique Lyon is onder leiding van scheidsrechter François Letexier geëindigd in een 2-3 overwinning voor Olympique Lyon. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door M. Cornet, waarmee Olympique Lyonnais met 0-1 de leiding nam. Nîmes kwam in de 11e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Ripart, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 48e minuut zette A. Bobichon zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Nîmes de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen M. Cornet in de 89e minuut de 2-2 maakte namens Olympique Lyonnais. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Olympique Lyonnais dat in de 91e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat T. NDombèlé de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter François Letexier bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Olympique Lyon.

LIVE Nîmes - Olympique Lyon 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nîmes - Olympique Lyon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt M. Cornet met assist van M. Depay Olympique Lyonnais 0-1
11' Doelpunt Nîmes Doelpunt R. Ripart met assist van F. Miguel Nîmes 1-1
48' Doelpunt Nîmes Doelpunt A. Bobichon met assist van T. Savanier Nîmes 2-1
61' Gele kaart Nîmes Gele kaart voor G. Paquiez Nîmes
74' Wissel Olympique Lyonnais Wissel B. Traoré voor M. Terrier Olympique Lyonnais
80' Wissel Nîmes Wissel B. Guillaume voor S. Thioub Nîmes
85' Wissel Olympique Lyonnais Wissel L. Tousart voor M. Dembélé Olympique Lyonnais
89' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt M. Cornet met assist van B. Traoré Olympique Lyonnais 2-2
91' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt T. NDombèlé met assist van L. Dubois Olympique Lyonnais 2-3
95' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor B. Traoré Olympique Lyonnais
Video hoogtepunten en samenvatting Nîmes - Olympique Lyon
Opstellingen Nîmes - Olympique Lyon
De opstellingen van Nîmes en Olympique Lyon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nîmes gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Olympique Lyon zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.