Nabeschouwing PSG - Lille (2-1) || Ligue 1 2018/2019

Vrijdag 2 november 2018 - 20:45 uur

In de Ligue 1 2018/2019 neemt PSG het vrijdag 2 november 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Lille. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc des Princes in Paris.

Via de PSG - Lille live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Lille (2-1)

Het Ligue 1 duel tussen PSG en Lille is onder leiding van scheidsrechter François Letexier geëindigd in een 2-1 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 70e minuut door K. Mbappé, waarmee Paris Saint Germain met 1-0 de leiding nam. Paris Saint Germain vergrootte in de 84e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Neymar op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Vlak voor tijd werd de stand 2-1 doordat N. Pépé van LOSC Lille een penalty wist te benutten in de 93e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter François Letexier, waardoor PSG dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE PSG - Lille 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Lille teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor F. Ballo LOSC Lille
19' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Juan Bernat Paris Saint Germain
46' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor Thiago Mendes LOSC Lille
53' Wissel LOSC Lille Wissel Rui Fonte voor Rafael Leão LOSC Lille
54' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor M. Verratti Paris Saint Germain
56' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor M. Çelik LOSC Lille
70' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappé Paris Saint Germain 1-0
76' Wissel LOSC Lille Wissel Luiz Araujo voor J. Ikoné LOSC Lille
82' Wissel LOSC Lille Wissel B. Soumaré voor Xeka LOSC Lille
84' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Neymar met assist van K. Mbappé Paris Saint Germain 2-0
91' Wissel Paris Saint Germain Wissel A. Rabiot voor M. Verratti Paris Saint Germain
91' Wissel Paris Saint Germain Wissel M. Diaby voor Juan Bernat Paris Saint Germain
91' Wissel Paris Saint Germain Wissel S. Nsoki voor Marquinhos Paris Saint Germain
93' Penalty LOSC Lille Penalty N. Pépé LOSC Lille 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Lille
Opstellingen PSG - Lille
De opstellingen van PSG en Lille zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSG gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Lille zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing PSG - Lille

PSG en Lille treffen elkaar in de 12e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter François Letexier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSG en Lille in de Ligue 1 vond plaats op 3 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSG. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is PSG favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Lille slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSG 13
Winst Lille 3
Gelijkspel 10
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSG op een 1e positie staat, terwijl we Lille terugvinden op de 2e plaats.