Nabeschouwing PSG - Olympique Lyon (5-0) || Ligue 1 2018/2019

Zondag 7 oktober 2018 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2018/2019 neemt PSG het zondag 7 oktober 2018 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Olympique Lyon. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc des Princes in Paris.

Via de PSG - Olympique Lyon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Olympique Lyon (5-0)

Het Ligue 1 duel tussen PSG en Olympique Lyon is onder leiding van scheidsrechter Antony Gautier geëindigd in een 5-0 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 9 minuten. Neymar maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Paris Saint Germain vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. In de 32e minuut moest P. Kimpembe van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Antony Gautier een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Paris Saint Germain verder met een speler minder. In de 46e minuut kreeg L. Tousart van Olympique Lyonnais voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Olympique Lyonnais de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 2-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft vergrootte K. Mbappé de voorsprong door in de 61e minuut de 2-0 te scoren voor Paris Saint Germain. In de 66e minuut volgde een derde treffer van Paris Saint Germain, waarmee K. Mbappé zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. In de 69e minuut viel het vierde doelpunt voor Paris Saint Germain nadat K. Mbappé de bal in het doel wist te werken. Het vijfde doelpunt van Paris Saint Germain werd gemaakt in de 74e minuut door K. Mbappé, waarmee het niveauverschil tussen beide ploegen verder in score werd uitgedrukt.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Antony Gautier en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van PSG.

LIVE PSG - Olympique Lyon 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Olympique Lyon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Wissel Olympique Lyonnais Wissel M. Cornet voor N. Fekir Olympique Lyonnais
9' Penalty Paris Saint Germain Penalty Neymar Paris Saint Germain 1-0
26' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor L. Tousart Olympique Lyonnais
32' Rode kaart Paris Saint Germain Rode kaart voor P. Kimpembe Paris Saint Germain
38' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Neymar Paris Saint Germain
40' Wissel Paris Saint Germain Wissel T. Kehrer voor E. Cavani Paris Saint Germain
41' Wissel Olympique Lyonnais Wissel L. Dubois voor Rafael Olympique Lyonnais
44' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor M. Verratti Paris Saint Germain
46' Tweede gele kaart Olympique Lyonnais Tweede gele kaart voor L. Tousart Olympique Lyonnais
59' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor H. Aouar Olympique Lyonnais
61' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappé Paris Saint Germain 2-0
64' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor J. Morel Olympique Lyonnais
66' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappé met assist van Marquinhos Paris Saint Germain 3-0
69' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappé met assist van Neymar Paris Saint Germain 4-0
74' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappé Paris Saint Germain 5-0
75' Wissel Paris Saint Germain Wissel J. Draxler voor M. Verratti Paris Saint Germain
78' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Pape Diop voor M. Cornet Olympique Lyonnais
83' Wissel Paris Saint Germain Wissel M. Diaby voor Á. Di María Paris Saint Germain
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Olympique Lyon
Opstellingen PSG - Olympique Lyon
De opstellingen van PSG en Olympique Lyon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSG gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Olympique Lyon zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Bruno Génésio
Voorbeschouwing PSG - Olympique Lyon

PSG en Olympique Lyon treffen elkaar in de 9e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Antony Gautier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSG en Olympique Lyon in de Ligue 1 vond plaats op 21 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Olympique Lyon. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is PSG favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Olympique Lyon slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSG 10
Winst Olympique Lyon 9
Gelijkspel 7
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSG op een 1e positie staat, terwijl we Olympique Lyon terugvinden op de 6e plaats.