Nabeschouwing Brest - PSG (2-4) || Ligue 1 2021/2022

Vrijdag 20 augustus 2021 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Brest het vrijdag 20 augustus 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen PSG. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Francis-Le Ble in Brest.

Via de Brest - PSG live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Brest - PSG (2-4)

Het Ligue 1 duel tussen Brest en PSG is onder leiding van scheidsrechter Eric Wattellier geëindigd in een 2-4 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door A. Herrera, waarmee Paris Saint Germain met 0-1 de leiding nam. Paris Saint Germain vergrootte in de 36e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Mbappe op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 42e minuut wist Brest de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via F. Honorat.

Na 73 minuten werd de voorsprong voor Paris Saint Germain vergroot nadat I. Gueye de 1-3 wist te scoren. In de 85e minuut kwam Brest weer dichterbij, nadat S. Mounie de stand terug wist te brengen naar 2-3. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 90e minuut en kwam op naam te staan van Paris Saint Germain speler A. Di Maria, die daarmee tekende voor de 2-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Eric Wattellier bij een 2-4 eindstand in het voordeel van PSG.

LIVE Brest - PSG 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Brest - PSG teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt A. Herrera Paris Saint Germain 0-1
36' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappe Paris Saint Germain 0-2
42' Doelpunt Brest Doelpunt F. Honorat met assist van R. Faivre Brest 1-2
52' Gele kaart Brest Gele kaart voor L. Brassier Brest
54' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor M. Verratti Paris Saint Germain
65' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor K. Mbappe Paris Saint Germain
72' Wissel Paris Saint Germain Wissel J. Draxler voor M. Verratti Paris Saint Germain
73' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt I. Gueye met assist van A. Herrera Paris Saint Germain 1-3
74' Wissel Brest Wissel H. Magnetti voor H. Belkebla Brest
74' Wissel Brest Wissel J. Le Douaron voor I. Cardona Brest
81' Wissel Paris Saint Germain Wissel A. Di Maria voor K. Mbappe Paris Saint Germain
85' Doelpunt Brest Doelpunt S. Mounie met assist van R. Faivre Brest 2-3
86' Wissel Brest Wissel J. Duverne voor R. Pierre-Gabriel Brest
86' Wissel Paris Saint Germain Wissel A. Kalimuendo voor M. Icardi Paris Saint Germain
90' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt A. Di Maria met assist van A. Hakimi Paris Saint Germain 2-4
Video hoogtepunten en samenvatting Brest - PSG
Opstellingen Brest - PSG

Voorbeschouwing Brest - PSG

Brest en PSG treffen elkaar in de 3e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Eric Wattellier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Brest en PSG in de Ligue 1 vond plaats op 23 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSG. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is PSG favoriet. 8 keer wist de ploeg van Brest te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Brest. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Brest 0
Winst PSG 8
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Brest op een 11e positie staat, terwijl we PSG terugvinden op de 3e plaats.