Nabeschouwing Clermont - PSG (1-6) || Ligue 1 2021/2022

Zaterdag 9 april 2022 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Clermont het zaterdag 9 april 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen PSG. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Gabriel Montpied in Clermont-Ferrand.

Via de Clermont - PSG live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Clermont - PSG (1-6)

Het Ligue 1 duel tussen Clermont en PSG is onder leiding van scheidsrechter Eric Wattellier geëindigd in een 1-6 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-6 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Neymar, waarmee Paris Saint Germain met 0-1 de leiding nam. Paris Saint Germain vergrootte in de 19e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Mbappe op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 42e minuut wist Clermont de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via J. Dossou.

Neymar zette Paris Saint Germain even later op 1-3 nadat hij een door scheidsrechter Eric Wattellier toegekende penalty wist te benutten. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 74e minuut nadat K. Mbappe namens Paris Saint Germain de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Even later was het opnieuw K. Mbappe die voor zijn team wist te scoren. Daarmee zette hij Paris Saint Germain op 1-5 in de 80e minuut. Namens Paris Saint Germain mocht Neymar in de 83e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 1-6.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Eric Wattellier en eindigde de wedstrijd dus met een 1-6 stand in het voordeel van PSG.

LIVE Clermont - PSG 1-6

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Clermont - PSG teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Neymar met assist van L. Messi Paris Saint Germain 0-1
19' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappe met assist van L. Messi Paris Saint Germain 0-2
42' Doelpunt Clermont Doelpunt J. Dossou Clermont 1-2
53' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Neymar Paris Saint Germain
66' Wissel Clermont Wissel J. Allevinah voor J. Dossou Clermont
67' Wissel Clermont Wissel G. Kyei voor J. Berthomier Clermont
67' Wissel Clermont Wissel L. Da Cunha voor S. Khaoui Clermont
67' Wissel Paris Saint Germain Wissel G. Wijnaldum voor I. Gueye Paris Saint Germain
70' Gele kaart Clermont Gele kaart voor J. Gastien Clermont
71' Penalty Paris Saint Germain Penalty Neymar Paris Saint Germain 1-3
74' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappe met assist van Neymar Paris Saint Germain 1-4
79' Wissel Paris Saint Germain Wissel T. Kehrer voor P. Kimpembe Paris Saint Germain
80' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappe met assist van L. Messi Paris Saint Germain 1-5
83' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Neymar met assist van K. Mbappe Paris Saint Germain 1-6
84' Wissel Clermont Wissel O. Busquets voor M. Bayo Clermont
85' Wissel Paris Saint Germain Wissel E. Michut voor M. Verratti Paris Saint Germain
85' Wissel Paris Saint Germain Wissel E. Dina voor A. Hakimi Paris Saint Germain
86' Wissel Paris Saint Germain Wissel J. Bernat voor N. Mendes Paris Saint Germain
90' Wissel Clermont Wissel F. Ogier voor J. C. Billong Clermont
Video hoogtepunten en samenvatting Clermont - PSG
Opstellingen Clermont - PSG
De opstellingen van Clermont en PSG zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Clermont gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PSG zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.