Nabeschouwing Lille - Lens (1-2) || Ligue 1 2021/2022

Zaterdag 16 april 2022 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Lille het zaterdag 16 april 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Lens. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Pierre-Mauroy in Villeneuve d'Ascq.

Via de Lille - Lens live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lille - Lens (1-2)

Het Ligue 1 duel tussen Lille en Lens is onder leiding van scheidsrechter Jérôme Brisard geëindigd in een 1-2 overwinning voor Lens. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Lens kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van P. Frankowski. Lens vergrootte in de 37e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Kalimuendo op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 46e minuut wist LOSC Lille de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Xeka. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want LOSC Lille kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jérôme Brisard, waardoor Lens dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Lille - Lens 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lille - Lens teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Lens Doelpunt P. Frankowski Lens 0-1
18' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor Xeka LOSC Lille
23' Wissel LOSC Lille Wissel D. Bradaric voor G. Gudmundsson LOSC Lille
29' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor J. David LOSC Lille
37' Doelpunt Lens Doelpunt A. Kalimuendo met assist van D. Costa Lens 0-2
46' Doelpunt LOSC Lille Doelpunt Xeka met assist van E. Zhegrova LOSC Lille 1-2
47' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor R. Sanches LOSC Lille
47' Gele kaart Lens Gele kaart voor J. Gradit Lens
52' Wissel LOSC Lille Wissel A. Onana voor Xeka LOSC Lille
67' Wissel Lens Wissel I. Ganago voor A. Kalimuendo Lens
79' Wissel LOSC Lille Wissel J. Pied voor Z. Celik LOSC Lille
79' Wissel LOSC Lille Wissel T. Weah voor J. David LOSC Lille
86' Wissel Lens Wissel G. Kakuta voor F. Sotoca Lens
86' Wissel Lens Wissel Y. Cahuzac voor S. Fofana Lens
90' Gele kaart Lens Gele kaart voor Y. Cahuzac Lens
91' Wissel Lens Wissel W. Said voor D. Costa Lens
Video hoogtepunten en samenvatting Lille - Lens
Opstellingen Lille - Lens
De opstellingen van Lille en Lens zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lille gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Lens zal beginnen in een 3-1-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Lille - Lens

Lille en Lens treffen elkaar in de 32e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jérôme Brisard en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lille en Lens in de Ligue 1 vond plaats op 18 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lens. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Lille favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Lens slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Lille 9
Winst Lens 2
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lille op een 7e positie staat, terwijl we Lens terugvinden op de 8e plaats.