Nabeschouwing Metz - Montpellier (1-3) || Ligue 1 2021/2022

Woensdag 1 december 2021 - 19:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Metz het woensdag 1 december 2021 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Montpellier. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Saint-Symphorien in Longeville-lès-Metz.

Via de Metz - Montpellier live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Metz - Montpellier (1-3)

Het Ligue 1 duel tussen Metz en Montpellier is onder leiding van scheidsrechter Ruddy Buquet geëindigd in een 1-3 overwinning voor Montpellier. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door T. Savanier, waarmee Montpellier met 0-1 de leiding nam. Montpellier vergrootte in de 46e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Mavididi op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 48e minuut volgde een derde treffer van Montpellier, waarmee S. E. Wahi zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 70 minuten deed N. De Preville iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Metz werd verkleind tot 1-3. Hiermee kon een nederlaag voor Metz echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Montpellier.

LIVE Metz - Montpellier 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Metz - Montpellier teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Wissel Metz Wissel B. Traore voor K. NDoram Metz
34' Gele kaart Metz Gele kaart voor P. Sarr Metz
36' Gele kaart Metz Gele kaart voor D. Bronn Metz
36' Doelpunt Montpellier Doelpunt T. Savanier Montpellier 0-1
46' Doelpunt Montpellier Doelpunt S. Mavididi Montpellier 0-2
48' Doelpunt Montpellier Doelpunt S. E. Wahi met assist van M. Ristic Montpellier 0-3
52' Wissel Metz Wissel I. Niane voor Jemerson Metz
56' Wissel Montpellier Wissel V. Germain voor S. E. Wahi Montpellier
70' Doelpunt Metz Doelpunt N. De Preville met assist van O. Nguette Metz 1-3
72' Gele kaart Montpellier Gele kaart voor F. Mollet Montpellier
73' Wissel Montpellier Wissel J. Sambia voor J. Ferri Montpellier
80' Wissel Metz Wissel L. Gueye voor O. Nguette Metz
81' Wissel Metz Wissel A. Bassi voor P. Sarr Metz
83' Gele kaart Montpellier Gele kaart voor M. Ristic Montpellier
85' Wissel Montpellier Wissel B. Makouana voor S. Mavididi Montpellier
86' Wissel Montpellier Wissel N. Gioacchini voor T. Savanier Montpellier
Video hoogtepunten en samenvatting Metz - Montpellier
Opstellingen Metz - Montpellier
De opstellingen van Metz en Montpellier zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Metz gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Montpellier zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Olivier Dall’Oglio
Voorbeschouwing Metz - Montpellier

Metz en Montpellier treffen elkaar in de 16e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ruddy Buquet en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Metz en Montpellier in de Ligue 1 vond plaats op 3 februari 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide ploegen is Metz favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Montpellier slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Metz 4
Winst Montpellier 3
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Metz op een 19e positie staat, terwijl we Montpellier terugvinden op de 11e plaats.