Nabeschouwing Nantes - Lens (3-2) || Ligue 1 2021/2022

Vrijdag 10 december 2021 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Nantes het vrijdag 10 december 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Lens. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Beaujoire - Louis Fonteneau in Nantes.

Via de Nantes - Lens live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nantes - Lens (3-2)

Het Ligue 1 duel tussen Nantes en Lens is onder leiding van scheidsrechter Stéphanie Frappart geëindigd in een 3-2 overwinning voor Nantes. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door D. Costa, waarmee Lens met 0-1 de leiding nam. Lens vergrootte in de 14e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Kalimuendo op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 49e minuut wist Nantes de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via R. Kolo Muani.

Na 57 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat R. Kolo Muani de 2-2 maakte voor Nantes. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Nantes dat in de 90e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat M. Simon de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Stéphanie Frappart bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Nantes.

LIVE Nantes - Lens 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nantes - Lens teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Lens Doelpunt D. Costa Lens 0-1
14' Doelpunt Lens Doelpunt A. Kalimuendo met assist van D. Costa Lens 0-2
31' Gele kaart Nantes Gele kaart voor A. Girotto Nantes
46' Wissel Lens Wissel W. Farinez voor J. Leca Lens
46' Gele kaart Lens Gele kaart voor M. Haidara Lens
49' Doelpunt Nantes Doelpunt R. Kolo Muani met assist van L. Blas Nantes 1-2
57' Doelpunt Nantes Doelpunt R. Kolo Muani met assist van W. Geubbels Nantes 2-2
60' Gele kaart Nantes Gele kaart voor L. Blas Nantes
60' Gele kaart Lens Gele kaart voor J. Gradit Lens
61' Gele kaart Lens Gele kaart voor F. Medina Lens
70' Wissel Nantes Wissel S. Moutoussamy voor W. Cyprien Nantes
70' Wissel Nantes Wissel M. Simon voor W. Geubbels Nantes
75' Wissel Lens Wissel I. Ganago voor A. Kalimuendo Lens
75' Wissel Lens Wissel C. Jean voor D. Costa Lens
76' Gele kaart Nantes Gele kaart voor P. Chirivella Nantes
90' Doelpunt Nantes Doelpunt M. Simon met assist van Q. Merlin Nantes 3-2
91' Wissel Lens Wissel C. Boli voor M. Haidara Lens
91' Wissel Lens Wissel J. Varane voor Y. Cahuzac Lens
92' Wissel Nantes Wissel M. Coco voor Q. Merlin Nantes
92' Wissel Nantes Wissel D. Appiah voor R. Kolo Muani Nantes
Video hoogtepunten en samenvatting Nantes - Lens
Opstellingen Nantes - Lens
De opstellingen van Nantes en Lens zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nantes gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Lens zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Antoine Kombouare
Voorbeschouwing Nantes - Lens

Nantes en Lens treffen elkaar in de 18e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stéphanie Frappart en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nantes en Lens in de Ligue 1 vond plaats op 17 januari 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is Lens favoriet. 3 keer wist de ploeg van Nantes te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Nantes. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Nantes 2
Winst Lens 3
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nantes op een 13e positie staat, terwijl we Lens terugvinden op de 5e plaats.