Nabeschouwing Nice - Olympique Lyon (3-2) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 24 oktober 2021 - 13:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Nice het zondag 24 oktober 2021 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Olympique Lyon. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Riviera in Nice.

Via de Nice - Olympique Lyon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nice - Olympique Lyon (3-2)

Het Ligue 1 duel tussen Nice en Olympique Lyon is onder leiding van scheidsrechter Jérôme Brisard geëindigd in een 3-2 overwinning voor Nice. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 35e minuut door K. Ekambi, waarmee Olympique Lyonnais met 0-1 de leiding nam. Olympique Lyonnais vergrootte in de 68e minuut de voorsprong nadat het via een goal van H. Aouar op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 81e minuut wist Nice de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Y. Atal.

In de 85e minuut werd T. Kadewere van Olympique Lyonnais met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Olympique Lyonnais het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. In de 89e minuut werd de stand op 2-2 gezet na een benutte penalty van Nice speler A. Delort. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Nice dat via E. Guessand nogmaals wist te scoren en daarmee op een 3-2 voorsprong kwam in de 91e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jérôme Brisard bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Nice.

LIVE Nice - Olympique Lyon 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nice - Olympique Lyon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

35' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt K. Ekambi Olympique Lyonnais 0-1
67' Wissel Nice Wissel Y. Atal voor F. Daniliuc Nice
67' Wissel Nice Wissel L. Da Cunha voor H. Boudaoui Nice
67' Wissel Nice Wissel P. Rosario voor M. Lemina Nice
68' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt H. Aouar met assist van L. Paqueta Olympique Lyonnais 0-2
77' Wissel Nice Wissel A. Claude-Maurice voor A. Gouiri Nice
81' Doelpunt Nice Doelpunt Y. Atal met assist van K. Thuram Nice 1-2
83' Wissel Nice Wissel E. Guessand voor K. Dolberg Nice
85' Rode kaart Olympique Lyonnais Rode kaart voor T. Kadewere Olympique Lyonnais
88' Wissel Olympique Lyonnais Wissel T. Mendes voor K. Ekambi Olympique Lyonnais
89' Penalty Nice Penalty A. Delort Nice 2-2
91' Wissel Olympique Lyonnais Wissel S. Diomande voor H. Aouar Olympique Lyonnais
91' Doelpunt Nice Doelpunt E. Guessand met assist van A. Claude-Maurice Nice 3-2
92' Gele kaart Nice Gele kaart voor E. Guessand Nice
Video hoogtepunten en samenvatting Nice - Olympique Lyon
Opstellingen Nice - Olympique Lyon
De opstellingen van Nice en Olympique Lyon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nice gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Olympique Lyon zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Nice - Olympique Lyon

Nice en Olympique Lyon treffen elkaar in de 11e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jérôme Brisard en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nice en Olympique Lyon in de Ligue 1 vond plaats op 23 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Nice. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Olympique Lyon favoriet. 15 keer wist de ploeg van Nice te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Nice. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Nice 9
Winst Olympique Lyon 15
Gelijkspel 8
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nice op een 6e positie staat, terwijl we Olympique Lyon terugvinden op de 7e plaats.