Nabeschouwing Olympique Marseille - Lille (1-1) || Ligue 1

Zondag 16 januari 2022 - 20:45 uur

In de Ligue 1 neemt Olympique Marseille het zondag 16 januari 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Lille. De wedstrijd wordt gespeeld in Orange Vélodrome in Marseille.

Via de Olympique Marseille - Lille live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Olympique Marseille - Lille (1-1)

In de Ligue 1 heeft de wedstrijd tussen Olympique Marseille en Lille geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door S. Botman, waarmee Lille met 0-1 de leiding nam. In de 32e minuut kreeg B. Andre van Lille voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Lille de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte C. Under namens Olympique Marseille in de 75e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

Wedstrijdstatistieken Olympique Marseille - Lille
Goals
1
1
Balbezit
78%
22%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
1
5
Schoten totaal
22
7
Schoten op doel
7
5
Aanvallen
136
53
Gevaarlijke aanvallen
119
12
Passes
688
207
Overtredingen
11
11
Buitenspel
1
6
Corners
15
2
Wissels
2
3
LIVE Olympique Marseille - Lille 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Olympique Marseille - Lille teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
4' Gele kaart Olympique Marseille Gele kaart voor M. Guendouzi Olympique Marseille
15' Doelpunt Lille Doelpunt S. Botman met assist van R. Sanches Lille 0-1
30' Gele kaart Lille Gele kaart voor B. Andre Lille
32' Tweede gele kaart Lille Tweede gele kaart voor B. Andre Lille
55' Gele kaart Lille Gele kaart voor I. Grbic Lille
55' Gele kaart Lille Gele kaart voor Z. Celik Lille
68' Wissel Olympique Marseille Wissel V. Rongier voor D. Caleta-Car Olympique Marseille
72' Wissel Lille Wissel G. Gudmundsson voor B. Yilmaz Lille
75' Doelpunt Olympique Marseille Doelpunt C. Under met assist van D. Payet Olympique Marseille 1-1
84' Wissel Olympique Marseille Wissel A. Harit voor A. Milik Olympique Marseille
84' Wissel Lille Wissel I. Lihadji voor J. Bamba Lille
86' Gele kaart Lille Gele kaart voor I. Lihadji Lille
91' Wissel Lille Wissel Xeka voor R. Sanches Lille
Video hoogtepunten en samenvatting Olympique Marseille - Lille
Opstellingen Olympique Marseille - Lille
De opstellingen van Olympique Marseille en Lille zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Olympique Marseille gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Lille zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Jorge Luis Sampaoli Moya
Voorbeschouwing Olympique Marseille - Lille

Olympique Marseille en Lille treffen elkaar in de 21e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Amaury Delerue en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Olympique Marseille en Lille in de Ligue 1 vond plaats op 3 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lille. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide ploegen is Olympique Marseille favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Lille slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Olympique Marseille 14
Winst Lille 10
Gelijkspel 9
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Olympique Marseille op een 3e positie staat, terwijl we Lille terugvinden op de 11e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Olympique Marseille - Lille Opstelling Olympique Marseille Opstelling Lille Live Olympique Marseille - Lille Live Olympique Marseille - Lille kijken Olympique Marseille - Lille kijken Live Olympique Marseille - Lille stream Olympique Marseille - Lille Fox Sports Nabeschouwing Olympique Marseille - Lille Uitslag Olympique Marseille - Lille Statistieken Olympique Marseille - Lille Ligue 1 2021/2022 Olympique Marseille - Lille wedden Olympique Marseille - Lille gokken Olympique Marseille - Lille Unibet