Nabeschouwing PSG - Brest (2-0) || Ligue 1 2021/2022

Zaterdag 15 januari 2022 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt PSG het zaterdag 15 januari 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Brest. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc des Princes in Paris.

Via de PSG - Brest live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Brest (2-0)

Het Ligue 1 duel tussen PSG en Brest is onder leiding van scheidsrechter Mikael Lesage geëindigd in een 2-0 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door K. Mbappe, waarmee Paris Saint Germain met 1-0 de leiding nam. Paris Saint Germain vergrootte in de 53e minuut de voorsprong nadat het via een goal van T. Kehrer op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor PSG.

LIVE PSG - Brest 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Brest teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor A. Herrera Paris Saint Germain
32' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappe met assist van G. Wijnaldum Paris Saint Germain 1-0
34' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor K. Mbappe Paris Saint Germain
34' Gele kaart Brest Gele kaart voor H. Magnetti Brest
46' Gele kaart Brest Gele kaart voor L. Agoume Brest
46' Wissel Paris Saint Germain Wissel Danilo voor G. Wijnaldum Paris Saint Germain
53' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt T. Kehrer met assist van N. Mendes Paris Saint Germain 2-0
55' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor P. Kimpembe Paris Saint Germain
58' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor M. Verratti Paris Saint Germain
59' Wissel Brest Wissel S. Mounie voor I. Cardona Brest
59' Wissel Brest Wissel P. Lasne voor H. Magnetti Brest
59' Wissel Brest Wissel H. Mbock voor L. Agoume Brest
61' Gele kaart Brest Gele kaart voor B. Chardonnet Brest
65' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Danilo Paris Saint Germain
72' Wissel Paris Saint Germain Wissel S. Ramos voor A. Di Maria Paris Saint Germain
80' Wissel Paris Saint Germain Wissel L. Paredes voor A. Herrera Paris Saint Germain
80' Wissel Paris Saint Germain Wissel X. Simons voor M. Icardi Paris Saint Germain
80' Wissel Brest Wissel L. Brassier voor C. Herelle Brest
91' Wissel Brest Wissel Y. Badji voor R. Faivre Brest
91' Wissel Paris Saint Germain Wissel E. Michut voor M. Verratti Paris Saint Germain
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Brest
Opstellingen PSG - Brest
De opstellingen van PSG en Brest zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSG gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Brest zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Michel Der Zakarian
Voorbeschouwing PSG - Brest

PSG en Brest treffen elkaar in de 21e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mikael Lesage en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSG en Brest in de Ligue 1 vond plaats op 20 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSG. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is PSG favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Brest slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSG 9
Winst Brest 0
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSG op een 1e positie staat, terwijl we Brest terugvinden op de 13e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mist.