Nabeschouwing Rennes - Lille (1-2) || Ligue 1 2021/2022

Woensdag 1 december 2021 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Rennes het woensdag 1 december 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Lille. De wedstrijd wordt gespeeld in Roazhon Park in Rennes.

Via de Rennes - Lille live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Lille (1-2)

Het Ligue 1 duel tussen Rennes en Lille is onder leiding van scheidsrechter Stéphanie Frappart geëindigd in een 1-2 overwinning voor Lille. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door Xeka, waarmee LOSC Lille met 0-1 de leiding nam. LOSC Lille vergrootte in de 45e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Sanches op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 85e minuut wist Rennes de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via B. Bourigeaud. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Rennes kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Stéphanie Frappart, waardoor Lille dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Rennes - Lille 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Lille teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Doelpunt LOSC Lille Doelpunt Xeka met assist van T. Weah LOSC Lille 0-1
45' Doelpunt LOSC Lille Doelpunt R. Sanches LOSC Lille 0-2
46' Wissel Rennes Wissel L. Majer voor M. Terrier Rennes
60' Wissel Rennes Wissel S. Guirassy voor B. Santamaria Rennes
60' Wissel Rennes Wissel B. Meling voor A. Truffert Rennes
61' Wissel Rennes Wissel J. Doku voor K. D. Sulemana Rennes
65' Gele kaart Rennes Gele kaart voor J. Martin Rennes
71' Wissel Rennes Wissel L. Assignon voor H. Traore Rennes
71' Wissel LOSC Lille Wissel J. Ikone voor J. David LOSC Lille
71' Wissel LOSC Lille Wissel A. Onana voor R. Sanches LOSC Lille
80' Wissel LOSC Lille Wissel B. Yilmaz voor T. Weah LOSC Lille
81' Gele kaart Rennes Gele kaart voor B. Genesio Rennes
82' Gele kaart Rennes Gele kaart voor B. Genesio Rennes
85' Doelpunt Rennes Doelpunt B. Bourigeaud Rennes 1-2
89' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor R. Mandava LOSC Lille
91' Gele kaart Rennes Gele kaart voor B. Meling Rennes
91' Wissel LOSC Lille Wissel D. Bradaric voor J. Bamba LOSC Lille
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Lille
Opstellingen Rennes - Lille
De opstellingen van Rennes en Lille zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Lille zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Bruno Génésio
Voorbeschouwing Rennes - Lille

Rennes en Lille treffen elkaar in de 16e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stéphanie Frappart en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rennes en Lille in de Ligue 1 vond plaats op 24 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lille. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Lille favoriet. 12 keer wist de ploeg van Rennes te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Rennes. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Rennes 7
Winst Lille 12
Gelijkspel 13
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rennes op een 2e positie staat, terwijl we Lille terugvinden op de 13e plaats.