Nabeschouwing Auxerre - Lorient (1-3) || Ligue 1 2022/2023

Vrijdag 16 september 2022 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Auxerre het vrijdag 16 september 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Lorient. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de l'Abbé Deschamps in Auxerre.

Via de Auxerre - Lorient live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Auxerre - Lorient (1-3)

Het Ligue 1 duel tussen Auxerre en Lorient is onder leiding van scheidsrechter Ruddy Buquet geëindigd in een 1-3 overwinning voor Lorient. Na 45 minuten stond er een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door D. Ouattara, waarmee Lorient met 0-1 de leiding nam. Lorient vergrootte in de 36e minuut de voorsprong nadat het via een goal van T. Moffi op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 42e minuut volgde een derde treffer van Lorient, waarmee E. Le Fee zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 50 minuten deed G. Hein iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Auxerre werd verkleind tot 1-3. Hiermee kon een nederlaag voor Auxerre echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Lorient.

LIVE Auxerre - Lorient 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Auxerre - Lorient teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt Lorient Doelpunt D. Ouattara met assist van J. Ponceau Lorient 0-1
36' Doelpunt Lorient Doelpunt T. Moffi met assist van M. Talbi Lorient 0-2
40' Gele kaart Auxerre Gele kaart voor G. Mensah Auxerre
42' Doelpunt Lorient Doelpunt E. Le Fee Lorient 0-3
50' Doelpunt Auxerre Doelpunt G. Hein Auxerre 1-3
59' Gele kaart Lorient Gele kaart voor G. Kalulu Lorient
61' Wissel Auxerre Wissel N. Da Costa voor G. Perrin Auxerre
61' Wissel Auxerre Wissel L. Sinayoko voor G. Hein Auxerre
72' Wissel Lorient Wissel B. Innocent voor J. Ponceau Lorient
72' Wissel Lorient Wissel I. Kone voor T. Moffi Lorient
75' Gele kaart Auxerre Gele kaart voor B. Toure Auxerre
75' Wissel Lorient Wissel T. Le Bris voor S. Diarra Lorient
79' Wissel Auxerre Wissel R. Dugimont voor M. Niang Auxerre
83' Gele kaart Auxerre Gele kaart voor R. Dugimont Auxerre
86' Wissel Auxerre Wissel Y. MChangama voor M. Autret Auxerre
86' Wissel Auxerre Wissel R. Raveloson voor H. Sakhi Auxerre
Video hoogtepunten en samenvatting Auxerre - Lorient
Opstellingen Auxerre - Lorient
De opstellingen van Auxerre en Lorient zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Auxerre gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Lorient zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Jean-Marc Furlan
Voorbeschouwing Auxerre - Lorient

Auxerre en Lorient treffen elkaar in de 8e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ruddy Buquet en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Auxerre en Lorient in de Ligue 1 vond plaats op 11 februari 2012 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Auxerre favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Lorient slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Auxerre 5
Winst Lorient 1
Gelijkspel 6
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Auxerre op een 14e positie staat, terwijl we Lorient terugvinden op de 4e plaats.