Nabeschouwing Clermont - Nantes (2-3) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 3 april 2022 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Clermont het zondag 3 april 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Nantes. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Gabriel Montpied in Clermont-Ferrand.

Via de Clermont - Nantes live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Clermont - Nantes (2-3)

Het Ligue 1 duel tussen Clermont en Nantes is onder leiding van scheidsrechter Mikael Lesage geëindigd in een 2-3 overwinning voor Nantes. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 43 minuten. L. Blas maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Nantes vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Clermont kwam in de 58e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Khaoui, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 62e minuut zette P. Chirivella zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Nantes de leiding in de wedstrijd nam.

Na 63 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat S. Abdul Samed de 2-2 maakte voor Clermont. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Nantes dat in de 67e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat R. Kolo Muani de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 72 minuten werd S. Abdul Samed van Clermont met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor het team met een man minder de resterende wedstrijd moest vervolgen. In de 74e minuut werd opnieuw een rode kaart uitgedeeld. Dit keer was het P. Gastien van Clermont die voortijdig moest vertrekken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Mikael Lesage en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Nantes.

LIVE Clermont - Nantes 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Clermont - Nantes teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Gele kaart Clermont Gele kaart voor S. Abdul Samed Clermont
34' Gele kaart Clermont Gele kaart voor F. Ogier Clermont
35' Gele kaart Nantes Gele kaart voor A. Girotto Nantes
43' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Y. Magnin Clermont
43' Penalty Nantes Penalty L. Blas Nantes 0-1
58' Doelpunt Clermont Doelpunt S. Khaoui met assist van M. Bayo Clermont 1-1
62' Doelpunt Nantes Doelpunt P. Chirivella met assist van L. Blas Nantes 1-2
63' Doelpunt Clermont Doelpunt S. Abdul Samed met assist van V. NSimba Clermont 2-2
67' Doelpunt Nantes Doelpunt R. Kolo Muani met assist van Q. Merlin Nantes 2-3
70' Wissel Nantes Wissel W. Geubbels voor R. Kolo Muani Nantes
72' Rode kaart Clermont Rode kaart voor S. Abdul Samed Clermont
74' Gele kaart Clermont Gele kaart voor P. Gastien Clermont
74' Rode kaart Clermont Rode kaart voor P. Gastien Clermont
76' Wissel Clermont Wissel J. Berthomier voor S. Khaoui Clermont
83' Wissel Clermont Wissel J. C. Billong voor V. NSimba Clermont
83' Wissel Clermont Wissel G. Kyei voor J. Dossou Clermont
85' Wissel Nantes Wissel R. Perreira de Sa voor Fabio Nantes
85' Wissel Nantes Wissel S. Corchia voor K. Coulibaly Nantes
88' Gele kaart Clermont Gele kaart voor A. Zedadka Clermont
93' Gele kaart Clermont Gele kaart voor A. Seidu Clermont
Video hoogtepunten en samenvatting Clermont - Nantes
Opstellingen Clermont - Nantes
De opstellingen van Clermont en Nantes zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Clermont gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Nantes zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.