Nabeschouwing Clermont - Olympique Lyon (1-2) || Ligue 1 2021/2022

Zaterdag 21 mei 2022 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Clermont het zaterdag 21 mei 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Olympique Lyon. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Gabriel Montpied in Clermont-Ferrand.

Via de Clermont - Olympique Lyon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Clermont - Olympique Lyon (1-2)

Het Ligue 1 duel tussen Clermont en Olympique Lyon is onder leiding van scheidsrechter Mikael Lesage geëindigd in een 1-2 overwinning voor Olympique Lyon. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door M. Dembele, waarmee Olympique Lyonnais met 0-1 de leiding nam. Olympique Lyonnais vergrootte in de 49e minuut de voorsprong nadat het via een goal van H. Aouar op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Een penalty in de 59e minuut was de ideale kans voor Clermont om te scoren. M. Bayo was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 0-2 bleef.

In de 59e minuut was het Clermont dat op een 1-2 voorsprong kwam na een goal van M. Bayo, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Mikael Lesage, waardoor Olympique Lyon dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Clermont - Olympique Lyon 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Clermont - Olympique Lyon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Gele kaart Clermont Gele kaart voor V. NSimba Clermont
26' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt M. Dembele met assist van Tete Olympique Lyonnais 0-1
39' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor Henrique Olympique Lyonnais
49' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt H. Aouar met assist van Henrique Olympique Lyonnais 0-2
59' Penalty gemist Clermont Penalty gemist M. Bayo Clermont
59' Doelpunt Clermont Doelpunt M. Bayo Clermont 1-2
62' Wissel Clermont Wissel J. Allevinah voor J. Dossou Clermont
62' Wissel Clermont Wissel O. Busquets voor S. Khaoui Clermont
71' Wissel Olympique Lyonnais Wissel T. Ndombele voor J. Reine-Adelaide Olympique Lyonnais
72' Wissel Olympique Lyonnais Wissel K. Toko Ekambi voor B. Barcola Olympique Lyonnais
77' Wissel Clermont Wissel E. Rashani voor L. Da Cunha Clermont
77' Wissel Clermont Wissel A. Mendy voor V. NSimba Clermont
80' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Emerson voor Henrique Olympique Lyonnais
81' Wissel Olympique Lyonnais Wissel R. Faivre voor H. Aouar Olympique Lyonnais
87' Wissel Clermont Wissel P. Hamel voor M. Bayo Clermont
90' Gele kaart Clermont Gele kaart voor E. Rashani Clermont
94' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor M. Dembele Olympique Lyonnais
Video hoogtepunten en samenvatting Clermont - Olympique Lyon
Opstellingen Clermont - Olympique Lyon
De opstellingen van Clermont en Olympique Lyon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Clermont gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Olympique Lyon zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.