Nabeschouwing Clermont - PSG (0-5) || Ligue 1 2022/2023

Zaterdag 6 augustus 2022 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2022/2023 neemt Clermont het zaterdag 6 augustus 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen PSG. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Gabriel Montpied in Clermont-Ferrand.

Via de Clermont - PSG live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Clermont - PSG (0-5)

Het Ligue 1 duel tussen Clermont en PSG is onder leiding van scheidsrechter Jeremy Stinat geëindigd in een 0-5 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Neymar, waarmee Paris Saint Germain met 0-1 de leiding nam. Paris Saint Germain vergrootte in de 26e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Hakimi op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 38e minuut volgde een derde treffer van Paris Saint Germain, waarmee Marquinhos zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Paris Saint Germain geen gas terug, waardoor in de 80e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van L. Messi. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Paris Saint Germain. Deze werd gescoord door L. Messi in de 86e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jeremy Stinat bij een 0-5 eindstand in het voordeel van PSG.

LIVE Clermont - PSG 0-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Clermont - PSG teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Neymar met assist van L. Messi Paris Saint Germain 0-1
13' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Vitinha Paris Saint Germain
26' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt A. Hakimi met assist van Neymar Paris Saint Germain 0-2
38' Gele kaart Clermont Gele kaart voor J. Allevinah Clermont
38' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Marquinhos met assist van Neymar Paris Saint Germain 0-3
67' Gele kaart Clermont Gele kaart voor M. Gonalons Clermont
67' Wissel Paris Saint Germain Wissel L. Paredes voor Vitinha Paris Saint Germain
67' Wissel Paris Saint Germain Wissel N. Mukiele voor S. Ramos Paris Saint Germain
73' Wissel Clermont Wissel Y. Magnin voor M. Saracevic Clermont
73' Wissel Clermont Wissel J. Dossou voor J. Allevinah Clermont
78' Wissel Paris Saint Germain Wissel J. Bernat voor N. Mendes Paris Saint Germain
78' Wissel Paris Saint Germain Wissel H. Ekitike voor P. Sarabia Paris Saint Germain
80' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt L. Messi met assist van Neymar Paris Saint Germain 0-4
82' Wissel Clermont Wissel S. Khaoui voor E. Rashani Clermont
82' Wissel Paris Saint Germain Wissel W. Zaire-Emery voor M. Verratti Paris Saint Germain
85' Wissel Clermont Wissel B. Baiye voor M. Gonalons Clermont
86' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt L. Messi met assist van L. Paredes Paris Saint Germain 0-5
Video hoogtepunten en samenvatting Clermont - PSG
Opstellingen Clermont - PSG
De opstellingen van Clermont en PSG zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Clermont gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PSG zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Coach Pascal Gastien
Voorbeschouwing Clermont - PSG

Clermont en PSG treffen elkaar in de 1e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeremy Stinat en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Ligue 1 seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Clermont en PSG in de Ligue 1 vond plaats op 9 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSG. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is PSG favoriet. 2 keer wist de ploeg van Clermont te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Clermont. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.